URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Iulie 2018, 17:00

La concurență: Vezi listele cu micuții admiși în fiecare dintre cele 13 creșe din Oradea!

La concurență: Vezi listele cu micuții admiși în fiecare dintre cele 13 creșe din Oradea! (foto: DAS Oradea, arhivă)

Cele 13 creşe publice din Oradea sunt foarte căutate. La finalul sesiunii de înscriere din această vară pentru anul şcolar 2018-2019, s-au adunat 618 dosare pe 245 de locuri libere.

La fel ca-n anii trecuţi, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a admis mai mulţi copii, mai precis 526, întrucât unii dintre ei vor frecventa creşa abia din 2019.

În plus, la creşe frecvenţa este scăzută. "De regulă nu vin toţi copiii deodată la creşe. Ei sunt micuţi şi sensibili, se şi îmbolnăvesc repede. Anul acesta am avut cel mai mare grad frecvenţă, de 90%, în luna mai", a declarat pentru BIHOREANUL Adina Ciucioiu, şefa Serviciului Programe Sociale din cadrul DAS Oradea.

După evaluarea dosarelor, au rămas în aşteptare 91 de copii, iar unul a fost respins întrucât părinţii lui nu au putut face dovada că locuiesc în Oradea, având aici domiciliul sau flotant.

"În situaţia în care se retrag copii de la creşe, vom da curs solicitărilor de pe lista de aşteptare", a mai precizat Adina Ciucioiu.

În această perioadă, mai precis până marţi, 17 iulie, se pot depune contestaţii la sediul DAS Oradea din str. Primăriei, precum şi online la adresa daso@rdsor.ro.

În Oradea funcţionează 13 creşe publice, care au în total 519 locuri, o bună parte dintre acestea fiind ocupate înainte de sesiunea din această vară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
nevoie mare de educatie in oradea. cine se ocupa/este responsabil de asta?
as dori sa stiu când are primaria in plan/buget de gand sa infiinteze inca 3 crese si 3 gradinite in oras, dupa cum vedeti exista cerere foarte mare. iar cine trebuie sa se sesiseze in legatura cu starea fostului liceu sinteza din iosia, sa o faca urgent, cladirea este absolut o jena si nu respecta normele europene in vigoare. trebuie demolata si eventual reconstruita alta noua la standarde din 2020.
Postat 12 Iulie 2018, 18:24 de roger
un pic de lumina
mie de la cresa pentru copil mi s-a cerut acodrul prelucrarii anumitor date, limitate totusi. Deci daca parintele a semnat acordul atunci e ok. Datele cu caracter sensibil gen CNP fac obiectul altui aliniat din acord. DPA aici la butoane
Postat 12 Iulie 2018, 17:59 de poiu
TDS
Nu ai înțeles nimic din GDPR
Postat 12 Iulie 2018, 17:33 de Sandu1201
!!!
...sunt... ca mai nou e o discreție...europeană!
Postat 12 Iulie 2018, 17:13 de pisicarosievargata
?
GDPR...toate numele sun scrise! De ce lipsesc CNP-urile?
Postat 12 Iulie 2018, 17:12 de pisicarosievargata
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON