URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
24 August 2019, 14:42

Fără concurent: RCS & RDS vrea să fie furnizorul celor 600 de camere noi de supraveghere din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria a anunţat, vineri, că licitaţia pentru extinderea sistemului unic de supraveghere video existent în Oradea se află în faza finală de evaluare, compania RCS & RDS fiind singura care a depus o ofertă. 

Investiţia, estimată la 3,16 milioane lei fără TVA, prevede achiziţia a 600 de camere moderne de supraveghere: panoramice cu vedere 360 grade, camere control trafic, care permit citirea numerelor de înmatriculare, precum şi camere cu vedere de ansamblu. 

Potrivit informării transmise de municipalitate, acestea vor fi montate "pe principalele artere de circulaţie, în parcuri, în intersecţii, în vecinătatea şcolilor, la intrările şi ieşirile din oraş, în zona centrală, în zonele pietonale aglomerate, în Pasajul Vulturul Negru, etc.".

Câştigătorul licitaţiei va trebui să ofere nu doar cele 600 de camere ci şi servicii de mentenanţă, inclusiv "utilizarea reţelei de date/video, în scopul asigurării semnalului video la dispeceratul din cadrul Poliţiei municipiului Oradea". 

Data limită de depunere a ofertelor a fost pe 17 iulie. RCS & RDS a fost singurul ofertant. Dacă propunerea financiară şi tehnică făcută de companie va îndeplini criteriile, compania ar urma să fie anunţată drept câştigătoare în prima parte a lunii septembrie. 

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, modernizarea sistemului de supraveghere din Oradea a fost gândită în trei etape. Prima s-a realizat deja la începutul anului prin modernizarea sistemului de stocare, procesare video şi dispecerizare (video wall şi staţii de lucru) de la sediul Poliţiei Oradea. Investiţia a fost de 375.000 lei fără TVA.

Etapa a doua o presupune achiziţionarea şi montarea celor 600 de camere noi, iar "în etapa a III-a vor fi instalate camere video în staţii de autobuz şi tramvai şi va fi achiziţionat un soft pentru recunoaşterea acţiunilor ostile, ca de exemplu bătăi sau persoane", potrivit Primăriei Oradea. 

Citește și:

Se modernizează sistemul de supraveghere video din Oradea. Primăria cumpără peste 600 de camere inteligente

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Excalibur
Prima precizare, nu iau apararea nimanui. Apoi, sim.modelul de camere? De exemplu pot fi Avigilon unde pretul unei camere plus licenta pentru sistemele de inregistrare sa depaseasca suma mentionata de tine. Pentru o camera proasta dar cu servicii de suport. Sa fim sinceri, expertiza in cctv a Digi e minuscula, deci clar se vor baza pe 3rd party support. De acolo suma. Camerele de 500 1000 de lei sunt home use, 1400 am dat eu pe o camera acasa care nu e speed dome, nu are identification pentru fata sau numere de imatriculare (ala de fapt e un AI) ci singura chestie speciala e securizarea conexiunii, înregistrare inclusa cloud pe langa NVR si un IR ce acopera 600mp. IR de fapt e unitate separata, nu incorporat in camera. Camerele folosite de sistemele CCTV UK de exemplu costa undeva la 1000-1200£ pentru lentila folosita (nu doar simplu varifocala ci si polarizata pentru reducere la maxim a flare-ului), sistemul de lens wiper (ca la masina la stergatoru de parbriz), VPN built-in, etc. Alea costa mult peste pretul unui simplu dome cu ptz.
Postat 25 August 2019, 22:31 de poiu
Bibliografie
(www.oradea.ro/stiri-oradea/licita-539-ia-pentru-extinderea-sistemului-de-supraveghere-prin-achizi-539-ionarea-a-600-de-camere-video-se-afla-in-faza-finala-de-evaluare).Site pmo ne anunta in 23.08.2019: "Termenul de depunere a ofertelor a fost 17 iulie 2019, când și-a depus oferta un singur ofertant, SC RCS&RDS. Valoarea estimată a achiziției este de 3.164.040 lei (fără TVA)".A fost licitatie publica?? S-a anuntat in presa? Pe site-ul primariei?(Rezultate căutare "camere supraveghere" (0 rezultate) Nu s-au întors rezultate după cheia de căutare folosită.)
Postat 25 August 2019, 10:51 de excalibur
RE: Bibliografie
Da, s-a anunţat, şi în presă şi pe site-ul Primăriei:
http://oradea.ro/licitatii/s-a-publicat-anunt-de-participare-nr-cn1012083-din-data-de-13-06-2019-pentru-atribuirea-unui-ldquo-acord-cadru-de-achizitionare-de-camere-video-si-punere-in-functiune-serviciu-de-transport-a-semnalului-date-video-de-la-camerele-video-la-dispecerat-si-mentenanta-sistem-de-supraveghere-video-pentru-o-perioada-de-36-de-luni-rdquo
Postat 25 August 2019, 23:32 de Moderator
Dumping is over
Faptul ca au infrastructura de conexiune a camerelor poate explica fenomenul unicului ofertant.Cineva interesat de fenomen ar putea posta un link cu caietul de sarcini,nu m-ar mira sa fi fost cerut backbone propriu.Din aceasta cauza au obtinut un pret foarte mic per camera: 5000lei in medie,plus tva,adica 6000.O camera performanta costa intre 500-1000 lei.Nu vorbim despre speed-domuri,camere care sunt deja montate in oradea,vivotek-uri cu link-uri radio,care bat spre 2000€/bucata .Folosite pe post de camere fixe,deoarece ar necesita operator uman sa le manevreze la incidente.Tot ce antameaza pmo se intimpla la suprapret,si nu vorbim de procente, vorbim de factori de multiplicare.Este reteta succesului,pentru cunoscatori...
Postat 25 August 2019, 10:40 de excalibur
Pentru cine intelege
Avand monopol pe reteaua de date in Oradea, e logic ca au oferit pretul cel mai avantajos. Daca cineva ca Helion sau altii ar fi ofertat trebuiau sa includa si pretul platit rds sau cine mai e pentru inchiriere de linie de date, logic, nu? Si nu vad ce nu e in regula? Au data center si posibilități de stocare ale lor (on prem si cloud)? Au. Au infrastructura gata pregatita? Au. Pot oferi conexiune redundanta cablu si radio? Pot. Deci? Cine sa concureze la acelasi pret (sa aiba sub pretul lor dar sa si plătească serviciile de mai sus)? Plus is locali, era mai bine ceva firma din miticia?
Postat 25 August 2019, 09:13 de poiu
Oferta a fost transparenta
Dar FRAIERII sau ascuns
Postat 24 August 2019, 23:53 de Sandu1206
RDS pretenarul birtinezului pe buzunarul tau, amarstene!
Am iesit afara si m-a orbit lumina becurilor. Desi soarele lumina de zor si se putea vedea pana la 10km. distanta becurile stradale functionau, consumau de zor. Stie cineva care este puterea instalata la iluminatul public in Oradea? Daca ne spune cineva este usor a calcula cat se consuma anapoda 2-3 ore acum var si la iarna 5-6 ore pe zi si putem afla cat plateste aiurea pmo din taxele noastre catre rds, asa pe preteneala cu pmo.
Postat 24 August 2019, 21:11 de scortosul
Fără concurent: RCS & RDS
A dat rcs-ul de bani si de prieteni.Curentul furnizat de d-lor s-a dublat de cind au initiat dumpingul pe energie.De la 0.15 lei la 0.3 lei( cu taxe de la 0.5 la 0.7 in timp ce electrica sta pe la 0.65).Misto.De aia se plingea otl-ul ca S-A SCUMPIT CURENTUL mai deunazi cind ajustara tarifele? Ei au servit primii oferta digi.Facem un calcul simplu si impartim 3 mil lei la 600 si obtinem 5000 lei bucata.Plus tva pentru psd.Despre ce vorbim aici? 8MP,speed-dome ,autotracking? Crema supravegherii video se muta la oradea mare.FRAIERII fuguta la valize, ca vine diaspora la schimb. Oradea e pe miini bune...nu,nu sunt clanuri interlope,doar capitalisti de elita.Neste camere prin birourile administratiei s-ar putea totusi...bonus,in acelasi pret.Digi Parking -aici a inceput totul...
Postat 24 August 2019, 16:34 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON