URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Decembrie 2017, 08:49

De 10 ori mai puțin! Guvernul a alocat Primăriei Oradea doar 4 din cei 40 de milioane de lei ceruți pentru achiziţia de gaz

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va primi doar o zecime din cât a cerut! Guvernul a alocat miercuri municipalităţii 4 din cei 40 de milioane de lei ceruți luna trecută pentru achiziţia gazului necesar încălzirii oraşului peste iarnă. Suma va fi acordată din taxa pe valoare adăugată cu titlu de ajutor nerambursabil.

"Banii vor fi alocaţi direct pentru achiziţia de gaz. Suma va fi scăzută din subvenţia pe care o acordă Primăria societăţii Termoficare", a declarat directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, 13 localităţi din 12 judeţe vor primi în total 115 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară pentru asigurarea alimentării populaţiei cu energie termică.

"Actul normativ a fost adoptat la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, ca urmare a solicitărilor făcute de către unităţile administrativ-teritoriale care au constatat, la pregătirea activităţilor specifice sezonului rece, că nu au capacitatea financiară pentru a susţine cheltuielile legate de asigurarea agentului termic populaţiei", se menţionează în comunicat.

Potrivit listei aprobate prin Hotărâre de Guvern, cea mai mică sumă, de 3,5 milioane lei o va primi Vatra Dornei, urmată, cu câte 4 milioane lei, de Oradea şi Suceava.

În topul celor mai subvenţionate localităţi se numără Arad, Bacău, Buzău, Constanţa şi Galaţi, cu câte 15 milioane lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
TOT INAINTE
Pai da cum sa poata plati primaria ratele la credite daca NU a facut INVESTITII PT CASTIG SI oradeni CI DOAR PTR FIRMELE CASEI
Postat 08 Decembrie 2017, 08:23 de jules
@excalibur
Vorbesti de imprumut, pardon! de funie in casa.... Ce zicea birtinezul, ca a luat un imprumut in conditii nesperat de bune?! Intrebari: 1.cat din povara noilor biruri merge pe dobanzile la imprumuturile angajate de municipalitate?! Intreb pt. ca roborul nu mai e la 0,7, e la 2,18! 2. E adevarat ca principala cauza pt. care primaria s-a imprumutat este ca n-a decontat ue ,,investitiile"?! Pot raspunde birtinezul, cei doi viceprimari, gusti de la directia economica si nu in ultimul rand consilierii pnl!
Postat 07 Decembrie 2017, 20:07 de pinonel
Hopa
PMO a cerut 40 meleoane (rambursabili sau nu) ca sa poata plati gazul pe care-l consuma cet-ul intr-o luna. Plata se face in avans.Prepaid. A primit 4 mil. nerambursabili ceea ce nu e chiar nimic. In rest orasul poate lua un credit cu care sa achite gazul in avans si sa-l rostogoleasca pina ce incaseaza banii de la cetateni. Sau se maresc impozitele cu 50% si va oferi reducere de 30% pentru cine le achita in avans.Desigur nu se pune problema sa facem sau sa fi facut economii.Centenarul e aproape...
Postat 07 Decembrie 2017, 16:55 de excalibur
"eu stau la doi, asa ca nu dau bani sa se repare acoperisul si nici tevile din beci, ca nu ma deranjeaza!"
Drama eroului din "Rascoala" care azi locuieste la "Orade'" in apartamentul confort doi primit de la Sindicat nu se mai termina:omul nostru (omul nou) vrea sa aiba "autonomie energetica" la bloc, vrea sa dispuna el asupra confortului sau si asupra cheltuielilor cu utilitatile. Omul e bulversat de trecerea de la "vatra parinteasca" a casei din vaioaga, la podeaua-laminata montata peste shapa turnata stramb in camera cu termopane-second. "Cu toata dragostea" amice, dar un oras viu are utilitati, are servicii centralizate, are transport in comun, are solutii generale are randament doar daca problemele sunt rezolvate in comun! Solutiile individuale la bloc ne duc inapoi in "Epoca de aur" cand fiecare isi facea lumina cu bateria de tractor sau cu lumanarea in pauza de curent, fiecare se incalzea cu lemne la soba cu hornul spart langa fereastra stramba, fiecare "rezolva" problema azi si disperat astepta ziua de maine. Dar cu "atotstiutori" care n-au inteles nimic din ce a fost si care nu vad cum arata lumea civilizata in care problemele astea au solutii simple, ne vom certa la nesfarsit facand teoria chibritului. Realitatea acestor nemultumiti este aceea ca nu mai pot rezista nici macar in blocurile lor prapadite si ca ar trebui sa se intoarca in "vatra parinteasca" unde au latrina inca in fundul curtii langa dogaia in care aduna poamele pentru palinca in fiecare an. Acolo poti sa ai controlul cel mai bun asupra costurilor cu utilitatile, asta pana cand se opreste primarul din sat de la furat si "baga" apa-canal , iar circul incepe iarasi: ce vrea Europa asta de la noi?!
Postat 07 Decembrie 2017, 12:30 de decalog
Ce face cu banii?
De exemplu, cumpără hârtii de la OVM Paper (firma fiului subordonatului său, Gavroche) de 50000 de euro în ultimele 6 luni.(mai 2017 - 62.438,61 lei; iunie 2017 - 22.696,2 lei; iulie 2017 - 40.960,22 lei; august 2017 - 37.772,11 lei; septembrie 2017 - 32.141.74 lei; octombrie 2017 - 29.688,82 lei). Între timp tată-seu joacă Poker la birou. Cititorii asigură deschiderea.
Postat 07 Decembrie 2017, 12:15 de eutanasiu
Ce se vorbeste prin targ
Toata lumea stie cum birtinezul si consierii locali au țepuit furnizorii de carbuni ai electrocentrale, adica nu le-au platit livrarile. Ultima oara cumparau din Ungaria, mergeau cu geanta cu bani, ca la piata. La final au bagat in insolventa electrocentrale si vorba aia, prinde orbul, scoate-i ochii! Asa ca odata pierduta onorabilitatea in afaceri, li se cere sa plateasca anticipat pt. gaz. Simplu! P.S. Ce faceau cyu banii, ca populenii plateau facturile?! Poate (se)intreaba vreun parchetar...
Postat 07 Decembrie 2017, 11:28 de pinonel
TERMOFICARE SA o mizerie
Desi ma repet TERMOFICARE SA este una din marile mizerii ale orasului. Plina de pupili si pepule apartinand pcr-ului local jupoaie impreuna cu sefii asociatiilor de locatari oamenii de sume exorbitante. Desi detine un monopol nu este capabila sa gestioneze onorabil incalzirea cladirilor. Da ce poti asteta de la o firma plina de "sprancenari" condusa de unul care a reusit sa falimenteze doua firme, una privata si una de stat?! Stie birtinezul ca prin aceste regii + sefoii de asociatii manipuleaza oamenii pentru alegeri!!
Postat 07 Decembrie 2017, 10:51 de scortosul
Subventie pentru ce?
De ce ii trebuie Societatii Termoficare subventie? Mai lunile trecute v-ati laudat cat de profitabila este centrala noua si cati bani aduce, mai ales de cand s-a scumpit curentul electric. Unde-i adevarul? Sa demonstreze Necula ca se descurca si fara subventii!Pentru salariul pe care il ia (cel putin 3000 euro!) ar trebui sa-si puna capul la contributie. Daca are cap (are, dar n-are minte!), dar ma-ndoiesc.
Postat 07 Decembrie 2017, 09:47 de User anonimizat
Consumatorul plateste incalzirea, subventia municipala fiind simbolica.
Asadar, producerea caldurii si consumul aferent sunt acoperite prin tariful practicat. De ce trebuie cersit fondul necesar pe toata iarna? Nu cumva pierderile sunt atat de mari incat banii ar fi necesari acoperirii gaurilor produse de ineficienta si proasta gestionare? Ca doar nu cred ca sunt bani de "intors", in parte sau totalitate, pentru viitoarea campanie electorala!
Postat 07 Decembrie 2017, 09:43 de CrisDumi
Incalzirea pe gaz trebuia sa ramana optiunea individuala a fiecaruia.
Pe banii dati pe motoare de avioane in CET se puteau face toate retelele din municipiu, iar consumatorii doar sa se racordeze, platind fiecare cat consuma de la operatorii privati ori publici privati. Dar, in stilul caracteristic edilului sef, nu a vazut ca vine falimentul pe tot sistemul public, daca trece pe zonare obligatorie unde gazul e primordialul agent. Acum n-au decat cei care au cheltuit aproape 100 milioane Euro, facand pariu pe Electrocentrale SA si Termoficare SA, sa aduca bani de acasa si sa onoreze ramasagul.
Postat 07 Decembrie 2017, 09:36 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON