URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Noiembrie 2018, 17:33

Accident pe drumul expres: Circulaţia în zonă a fost blocată

Accident pe drumul expres: Circulaţia în zonă a fost blocată foto: Facebook Grupul Info Trafic Bihor / Norberto Junioru
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Accident cu două autoturisme, miercuri după amiază, pe drumul expres din Oradea. Două maşini s-au ciocnit, traficul în zonă fiind blocat.

"Apelul prin numărul de urgenţă 112 a fost făcut la ora 16.35. Accidentul rutier s-a produs pe strada Ecaterina Teodoroiu, la intersecţie cu strada Feleacului din Oradea. Traficul rutier este deocamdată blocat şi deviat pe străzi adiacente", a declarat BIHOREANULUI comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii rutieri au fost mobilizaţi la faţa locului, atât pentru a cerceta cauzele şi împrejurările producerii evenimentului, cât şi pentru a dirija circulaţia în zonă. Din câte se pare, două persoane au fost rănite uşor.

Pe de altă parte, tot uşor ar fi rănită şi victima unui alt accident, produs, câteva ore mai devreme, pe strada Transilvaniei din Oradea, de şoferul unui Opel Corsa, care nu i-a acordat prioritate.

"La ora 13.55, un bărbat de 63 de ani din Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Transilvaniei din municipiul Oradea, înspre bulevardul Dacia, pe banda 1, nu a acordat prioritate de trecere la trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător din apropierea intersecţiei cu strada Aleea Posada şi a accidentat o femeie de 39 de ani din Oradea, care s-a angajat în traversarea carosabilului pe marcajul pietonal din partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare. Femeia a suferit leziuni uşoare", a mai precizat Alina Dinu.

UPDATE: Primele concluzii

Traficul pe drumul rapid a fost reluat în jurul orei 18.

Potrivit cercetărilor făcute la faţa locului de poliţişti, vina pentru producerea evenimentului rutier de pe drumul expres o poartă şoferul unui autoturism Mazda, care nu a acordat prioritate unui Land Rover.

"Un bărbat de 52 de ani, din Vârciorog, în timp ce conducea un autoturism (Mazda - n.r.), pe strada Feleacului, la intersecţia cu strada Ecaterina Teodoroiu, nu a semnificat semnificaţia indicatorului ruiter Oprire. Astfel, a pătruns în intersecţie fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism, condus pe strada Ecaterina Teodoroiu înspre strada Bihorului de un bărbat de 46 de ani, din Sâniob, intrând în coliziune cu acesta", a explicat comisarul Alina Dinu.

Impactul a fost puternic, astfel că maşina Mazda a fost proiectată în balustrada metalică de pe strada Ecaterina Teodoroiu. "În urma accidentului rutier, conducătorul primului autoturism şi o pasageră a sa, de 86 de ani, au suferit leziuni uşoare", a mai precizat Alina Dinu.

Poliţiştii continuă cercetările în ambele cazuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Apropo de intersecțiile de pe expres
Nu știu cine a fost deșteptul de a pus oglinda în capătul străzii Ana Ipătescu dar nu s-a uitat în oglindă. Așa este pusă încât în partea stânga cum cobori de pe Ipătescu nu vezi în oglindă pentru că la 3-4 metri este alt semn cum vi de către Bihorului că ești pe drumul cu prioritate. Deja am văzut urmările pe asfalt că au fost accidente acolo. Îs curios după câte accidente o să scoată semnul de drum cu prioritate sau o să-l mute 10 metri mai în spate... Că lucrează încă la drum sau nu nu puteți nega că se circulă mai bine pe Republicii dimineața. Ajută mult traficului.
Postat 08 Noiembrie 2018, 09:04 de sofer-or
he, he, he!
Birtinezul e vinovat, intr-adevar! Timpul corect este ,,il face", pt. ca dupa 5(cinci!) ani inca nu e gata. Ma refer la drumul inaugurat cu surle si trambite in decembrie 2015! Ce e cu adevarat grav este ca il face in bataie de joc, drumul e subdimensionat,la fel si sensurile giratorii. Exemplu: cel care face legatura cu str. Louis Pasteur. Niciun lastun n-ar putea vira din drumul ,,expres" pe prima iesire la dreapta, sa ajunga in Louis Pasteur, trebuie sa faca un tur de sens! Cine nu crede, e liber sa se convinga, dar inainte sa-si faca o polita casco pt. masina.
Postat 08 Noiembrie 2018, 08:27 de pinonel
Bolojan e de vina
Pt că a făcut drumul
Postat 07 Noiembrie 2018, 18:44 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON