URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Iunie 2017, 11:10

Trei seri cu concerte în Piaţa Unirii. Între invitaţi, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Bere Gratis

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La finalul cursurilor, Şcoala de Arte Francisc Hubic organizează trei evenimente dedicate orădenilor şi turiştilor care vor putea asculta muzică uşoară şi muzică populară pe o scenă amplasată în Piaţa Unirii.

No comment

Concertele vor avea loc între 13 şi 15 iunie, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă Liviu Buţiu, directorul interimar al Şcolii de Arte Francisc Hubic, după ce Marian Boboia a fost dat afară fiind acuzat de management defectuos şi plăţi nelegale, pe care le-a negat.

În prima sa conferinţă de presă, Liviu Buţiu, dirijor al orchestrei "Rapsodia Bihoreană" din cadrul Şcolii şi director adjunct, a preferat să nu comenteze situaţia spunând doar că speră ca imaginea instituţiei de arte să nu fie pătată. "Este o anchetă în desfăşurare. Corect este ca autorităţile şi justiţia să-şi spună cuvântul", a răspuns acesta întrebărilor BIHOREANULUI pe această temă.

De asemenea, Buţiu şi-a mărturisit respectul faţă de fostul manager, Marian Boboia. "Rezultatele sale artistice sunt de necontestat. Mi-aş dori să rămână profesor (n.r. – în cadrul secţiei de Canto Clasic) în cadrul şcolii", a spus interimarul.

Dialog muzical

Despre evenimentele din Piaţa Unirii, Liviu Buţiu a precizat că organizarea lor a fost pornită de Marian Boboia. Pe scena din centrul oraşului vor urca elevi şi profesori ai Şcolii de Arte Francisc Hubic precum şi invitaţi din ţară.

Primul concert va avea loc pe 13 iunie, de la ora 19, şi va fi dedicat folclorului. Orădenilor le vor cânta Mariana Deac, Florica Zaha, Vasile Coca, Florin Mariş Hinsu, grupul "Lioara" coordonat de Antoanela Ferche Buţiu şi orchestra "Rapsodia Bihoreană", condusă de Liviu Buţiu.

Cel de-al doilea concert este programat pe 14 iunie, tot de la ora 19, şi este intitulat "Varietăţi muzicale". Astfel, pe scenă vor urca cursanţi şi profesori ai Şcolii de Arte, alături de invitaţii Ionuţ Dolănescu, Matilda Pascal-Cojocăriţa, Maria Buză, Monica Davidescu, Vlad Miriţă, trupa Bere Gratis şi Nico. De asemenea, în timpul show-ului, este programat un moment special, unul de "dialog" muzical între orchestra folclorică "Rapsodia Bihoreană" şi trupa Art Band, condusă de Ari Nagy Alexandru.

În fine, pe 15 iunie, de la ora 19, Şcoala de Arte plănuieşte un concert de muzică uşoară ai cărui invitaţi speciali sunt Ozana Barabancea, Horia Moculescu şi Proconsul. Toate cele trei evenimente de final de an şcolar vor fi prezentate de Alexandra Velniciuc şi Aurelian Temişan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
DACA NU ESTI ATENT....
@suporter_oradean : De regulă concertele nu au afectat circulația prin Piață, deci nu am de ce să mă impacientez. În plus sunt fan Vlad Miriță, Maria Buză, Ozana Barabancea, Bere Gratis. Iar ceea ce mi-a displăcut duminică a fost cu totul altceva: NERESPECTAREA PROGRAMULUI pe care l-a stabilit Primăria în colaborare cu Poliția locală și cine o mai fi fost !
Postat 07 Iunie 2017, 11:52 de TDS
dispera iar Tds
Frumoasa initiativa a scolii de arte. Na Tds face iar spume la gura,iar dictatorul nebun Bolo il deranjeaza
Postat 07 Iunie 2017, 11:18 de suporter_oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON