URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Octombrie 2017, 16:36

Primăria vrea o parcare supraetajată în spatele muzeului Iosif Vulcan (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitea va construi o parcare supraetajată cu peste 100 de locuri în curtea interioară delimitată de clădirea Muzeului Iosif Vulcan şi fostul bloc Romtelecom. Investiţia va fi finanţată din bugetul local.

"Intrarea în parcare ar putea fi prin gangul muzeului Iosif Vulcan, unde o anexă va dispărea, iar ieşirea se va face peste drum de casa Darvas la Roche", a anunţat primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, parkingul va fi cu acces dublu. "Urmează să facem drumuri astfel încât parcarea să poată fi folosită atât cu acces din Iosif Vulcan, cât şi din Aurel Lazăr. Noaptea, parcarea va fi folosită de riverani, iar în cursul zilei va rămâne la dispoziţia şoferilor care vin în zona centrală", a spus edilul.

În paralel cu construirea imobilului, municipalitatea va desfiinţa locurile de parcare de pe strada Libertăţii, pe porţiunea delimitată de străzile Nicolae Grigorescu şi Iosif Vulcan. Spaţiul eliberat va fi amenajat astfel încât să rămână la dispoziţia pietonilor şi bicicliştilor.

La fel, strada Aurel Lazăr va intra de anul viitor în reabilitare, urmând să fie pietruită şi transformată în arteră pietonală, fără locuri de parcare.

Potrivit edilului, construirea viitoarei parcări va implica doar exproprieri de terenuri şi nu va presupune demolarea de clădiri. Costurile estimative ale investiţiei vor fi cunoscute abia după finalizarea studiului de fezabilitate. Acestea vor oscila în jurul sumei de 300 de euro pe metrul pătrat de construcţie.

Lucrările la noua parcare vor începe anul viitor pe fonduri de la bugetul local şi vor dura până la sfârşitul anului 2019.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
ma ce copaci suntem
da de puscaria din ditamai centru orasului nu se pomeneste sa le fie rusine
Postat 31 Octombrie 2017, 06:55 de Rumanu
Trezirea!
Se ingroasa gluma! Alooo, domnule Lucian Silaghi unde sunteti? Pana va treziti din somnul de Alba ca Zapada, vrajitorul cel rau demoleaza tot ce nu-i convine din centrul istoric. O sa avem un oras cu blocuri, palate spectaculoase in centru, eventual Cetate si in rest parcari. Iar tu, domnule elev stai jos, ai nota patru! Ai ramas repetent la disciplina istoria orasului Oradea, dar cred ca nici nu esti din Oradea ci din ceva satuc. Deci nu pot sa-ti pretind sa iubesti acest oras!
Postat 30 Octombrie 2017, 22:13 de Cucubau82
@crisdumi
"Academiciene".....este destept nevoie mare, cu pilde din strainatate. Te pomenesti ca esti vreun roman neaos, americanizat, revenit pe plaiurile mioritice plin de frustrari. Iti multumim pentru genialele sfaturi si pilde, iti dorim noapte buna. Hai pa
Postat 30 Octombrie 2017, 21:28 de elev
De ieri imi frec mintea sa aflu cine foloseste curtea viitoarei parcari si care e destinatarul ei !?!
Pai cine sunt vecinii muzeului, in cladirea aia mare care aproape se darama, unde candva in curte era un cinematograf in aer liber ... de care unii mai batrani poate isi amintesc !?! Clanul Micula e proprietar, casoiul se autodemoleaza in curand si ce sa faca pe locul gol? O parcare supraetajata ar fi tocmai buna pentru primii angajatori ai edilului sef inainte ca acesta sa fie uns, tot de ei, prefect !?! Primaria ridica o parcare, cu intrari, iesiri, bariere, semafoare, instalatii, etc ... dupa care se lipeste si clanul doar cu niste stalpi si niste placi din beton, la nivelurile aferente, unde se va parca venind in lungul celei publice !?! Diferenta e ca, daca PMO va cheltui 2-3 milioane EURO ... clanul nu va da nici jumatate, ca nu are nevoie de accese decat din cea a orasului, jici finisaje ca oricum la ei merge si asa, dar cu acelasi tarif si, de ce nu, cu acelasi administrator care ar putea fi privatul Micula - parcagiul de la Cacaceni !?! Modelul e acelasi ca la Aqua Park, unde urmeaza ca Mudura sa ridice un hotel langa, cu tunel direct la bazine !?!
Postat 30 Octombrie 2017, 20:35 de WinDos
E "unu", cam tolomac de felul lui, pentru care unitatea de masura la statul autovehiculelor, cand nu circula, e metrul patrat, nu locul de parcare.
Costurile noii parcari vor fi corespunzatoare vremurilor liberale din Oradea, unde KM de alee, zisa "drum expres" au fost de 5.500.000 Euro, in conditiile in care spaniolii spre exemplu, de misca undeva intre 5-7 milioane la kilometrul de autostrada cu parcari, spatii de recreere, balustrade si amenajari de lux. Din cate se vorbeste prin curtea edilului sef, noua parcare supraetajata cu demolari, constructii, instalatii si tot tacamul de dotari, va costa aproape 2,2 milioane Euro, ceea ce inseamna aprox. 20.000 Euro/locul de parcare. Aproape atata costa si prin SUA, ultra dotat la Washington DC impreuna cu spalatul gratuit inclus si abonament la liber pe primii doi ani la riverani, diferenta de principiu fiind ca acolo cam atat se da in medie pe o masina achizitionata, in timp ce in Romania media e inca sub 10.000. Cu toate astea, ar fi primul proiect interesant pe care l-ar scoate primaria din putul propriu al gandirii, vreme de trei mandate de primar. Bravo, Bolojane, fa o gaura mare intre strazi, ca nu sunt locuri libere in oras.
Postat 30 Octombrie 2017, 20:20 de CrisDumi
UITE CA NU
@unu: Ei uite că nu! Podurile, parcarile, pasajele sunt binevenite! Chit că aia din spatele TB.....Personal aș fi agreat ca întreaga Piață a Unirii să fie un imens pasaj subteran! Atunci da pietonala! Nu ma pot referi cum se putea realiza tehnic dar sunt convins ca se putea!
Postat 30 Octombrie 2017, 20:00 de TDS
Si opozitia va striga "jos bolojan"
Iar in cluj costa 37.000 euro pe mp cand fac aia parcari etajate
Postat 30 Octombrie 2017, 17:26 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON