URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Noiembrie 2017, 12:55

Crapă! Pavajul din Piaţa Unirii a început să cedeze la doar un an de la darea în folosinţă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pavajul din Piaţa Unirii a început să cedeze la doar un an de la darea în folosinţă. O parte din plăcile albe de piatră trani din zona centrală a platoului au crăpat.

Viceprimarul Mircea Mălan a declarat că defecţiunile apărute nu pun la îndoială calitatea lucrărilor de reamenajare a pieţei pentru că au fost provocate de maşinile de mare tonaj care au intrat în zona pietonală a pieţei cu ocazia diferitelor manifestări.

"Au apărut fisuri în piatra de tip trani montată în zona pietonală, acolo unde s-a intrat cu maşini de gabarit mare. Exact aceeaşi piatră, amplasată în jurul statuii, nu prezintă nicio fisură", a argumentat Mălan.

Potrivit edilului, plăcile de piatră trani, destinate exclusiv traficului pietonal, au fost montate direct pe nisip, fapt pentru care vor putea fi înlocuite cu uşurinţă. "Piatra deteriorată va fi înlocuită după încheierea anotimpul rece", a declarat Mălan.

Edilul a mai spus că lucrările de la Piaţa Unirii au o garanţie de zece ani, astfel că piesele defecte vor fi înlocuite fie pe cheltuiala constructorului fie pe a celor identificaţi ca fiind vinovaţi de distrugerea ei.

Mălan a mai spus și că şoferii care intră cu maşinile în Piaţa Unirii au distrus grilajele metalice pentru curăţarea picioarelor de la intrarea în palatul Vulturul Negru, acestea fiind înlocuite în repetate rânduri.

Finalizate în primăvara anului 2016, lucrările de reamenajare a Pieţei Unirii, în valoare de 18,9 milioane lei, au fost realizate de o asociere de firme reprezentată de Drumuri Orăşeneşti din care au care mai fac parte firmele Electro Construct Sildac, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi, Imsaurisa şi Gardener.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
BĂĂĂ.....
@sandu1200: BĂ, DE CÂND S-A DECLARAT STĂPÂNUL ORAȘULUI ȘI EL A DECIS / DECIDE TOTUL!
Postat 30 Noiembrie 2017, 11:56 de TDS
Tds
Ma, ce treaba are Bolojan cu pavajul
Postat 29 Noiembrie 2017, 22:21 de sandu1200
UUUPSSSSSSSSSSSSS.
Ei...cum e mai, lingaii de serviciu...noi platim si voi??consumati??? ce-ar fi sa mai platiti si voi..
Postat 28 Noiembrie 2017, 16:53 de Tinas
Nu te pricepi "scortosul" !
Edilii tin ascuns rezultatul expertizei: De la gerul iernii a crapat.(la fel ca si ciuperca si cate se mai vad incet-incet...)
Postat 28 Noiembrie 2017, 14:07 de Nofan
!!!!!
Sugestie: să crească impozitele cu 30% ca să știm o treabă!
Postat 28 Noiembrie 2017, 13:52 de TDS
Veche!
Din iarna trecuta(2016-2017) s-au observant crapaturi, crapaturi "cusute" cu silicon pe sute de metri! Noroc cu siliconul ca are intrebuintari multiple de la tate, buci la reparat pavajul in noua piata oradeana!! Piata siliconata, noul tip de piata! Piata construita pe fonduri si reparata acum pe banii nostrii! Sigur a expirat garantia acum!!!
Postat 28 Noiembrie 2017, 13:44 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON