Pavajul din Piaţa Unirii a început să cedeze la doar un an de la darea în folosinţă. O parte din plăcile albe de piatră trani din zona centrală a platoului au crăpat.
Viceprimarul Mircea Mălan a declarat că defecţiunile apărute nu pun la îndoială calitatea lucrărilor de reamenajare a pieţei pentru că au fost provocate de maşinile de mare tonaj care au intrat în zona pietonală a pieţei cu ocazia diferitelor manifestări.
"Au apărut fisuri în piatra de tip trani montată în zona pietonală, acolo unde s-a intrat cu maşini de gabarit mare. Exact aceeaşi piatră, amplasată în jurul statuii, nu prezintă nicio fisură", a argumentat Mălan.
Potrivit edilului, plăcile de piatră trani, destinate exclusiv traficului pietonal, au fost montate direct pe nisip, fapt pentru care vor putea fi înlocuite cu uşurinţă. "Piatra deteriorată va fi înlocuită după încheierea anotimpul rece", a declarat Mălan.
Edilul a mai spus că lucrările de la Piaţa Unirii au o garanţie de zece ani, astfel că piesele defecte vor fi înlocuite fie pe cheltuiala constructorului fie pe a celor identificaţi ca fiind vinovaţi de distrugerea ei.
Mălan a mai spus și că şoferii care intră cu maşinile în Piaţa Unirii au distrus grilajele metalice pentru curăţarea picioarelor de la intrarea în palatul Vulturul Negru, acestea fiind înlocuite în repetate rânduri.
Finalizate în primăvara anului 2016, lucrările de reamenajare a Pieţei Unirii, în valoare de 18,9 milioane lei, au fost realizate de o asociere de firme reprezentată de Drumuri Orăşeneşti din care au care mai fac parte firmele Electro Construct Sildac, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi, Imsaurisa şi Gardener.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.