URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Iulie 2017, 01:10

Liderul Phoenix, Nicu Covaci, la Oradea: Avem în trupă un orădean! (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost lumea rockerilor, vineri seară, în Cetatea Oradea! Fortăreaţa s-a umplut din nou de lume, la concertul trupei Phoenix, care marchează 55 de ani de la înfiinţare, susţinut în cadrul Festivalului Medieval, organizat de APTOR.

Cu toate că din vechiul Phoenix a mai rămas doar Nicu Covaci, şi el sărbătorit la cei 70 de ani ai săi, fanii formaţiei au trăit din plin fiecare piesă. "Nunta", "Fata verde", "În umbra marelui URSS" sau "Negru Vodă" au fost câteva dintre cântecele care au ţinut publicul "în priză".

Spre mijlocul curţii, puteai vedea inclusiv tineri dând din plete ori copii bâţâindu-se pe piesele deja consacrate ale formaţiei. "Nu mai e la fel fără Baniciu", comenta o doamnă de vârsta a doua, în vreme ce, câţiva metri mai încolo, alţi melomani vorbeau despre faptul că Nicu Covaci, fondatorul formaţiei, nu s-a remarcat vocal aproape deloc, fiind foarte răguşit, în vreme ce solistul Costin Adam a reuşit să captiveze publicul.

Judecând după reacţia celor din jur, concertul a fost, fără tăgadă, un succes. Inedite au fost momentele când, la piese precum "Mugur de fluier" sau "Strunga", orădeanul Călin Pop, solistul formaţiei Celelalte Cuvinte, a lăsat chitara deoparte şi a cântat la Blockflote (flaut) şi vocal, dar şi solourile de chitară ale lui Dan Andrei Aldea.

La un moment dat, Nicu Covaci a anunţat şi un aspect prea puţin cunoscut, şi anume că formaţia sa are în componenţă un orădean. Este vorba despre basistul Vladi Săteanu (foto), care a activat, de-a lungul anilor, în mai multe trupe rock ca de pildă Thamyras, Sarmalele Reci sau Hotel FM.

Concertul Phoenix s-a terminat cu membrii formației, împreună cu Dan Andrei Aldea și Călin Pop, cântând împreună "Fie să renască", în ovațiile spectatorilor.

Seara a continuat cu un spectacol de jonglerii de foc, oferit de trupa Hypnosis, care i-a fascinat în special pe cei mici.

Festivalul Medieval a început vineri, cu o paradă a luptătorilor și a domnițelor prin Centrul Oradiei și a continuat cu ateliere meșteșugărești pentru copii, concerte cu muzică medievală și bătăi în cetate.

Sâmbătă seară, începând cu ora 19.30 va avea loc un concert Ada Milea şi Alex Bălănescu, iar de la ora 21 va concerta trupa Vama. Duminică seara, în Cetate va concerta Subcarpaţi.


Vezi mai jos programul detaliat al Festivalului Medieval din Cetatea Oradea.

Sâmbătă, 8 iunie

10:00 - 12:00 -  Tir cu arcul – Deus Vult, în spate Corpul H

16:00 - 18:30 - Concurs de lupte medievale full-contact, Curtea Cetăţii

18:30 - 19:00 - Concert muzica medievală – Lupus Dacus, Scena curtea Cetăţii

19:00 - 20:00 - Bătălie - "Asediul porţilor", Poarta de Est (gang biserica)

19:30 - 21:00  - Backyard Acoustic Season: Ada Milea şi Alex Bălănescu  Teatrul Vară

21:00 - 22:00 - Concert Vama, Scena curtea cetăţii

22:00 - 22:30 - Jonglerii cu foc: spectacolul Notre Dame -  trupa HYPNOSIS, curtea Cetăţii

Duminică, 9 iunie

10:00 - 12:00 - Tir cu arcul – Deus Vult, în spate Corpul H

11:00 - 13:00 - Casa cu Poveşti tradiţionale pentru copii - str. Breslelor

15:30 - 16:00 - Concert stradal muzică medievală - Cimpoierii din Transilvania - Curtea Palatului Princiar

18:00 - 19:00 - Concert de muzică medievală - trupa Huniadi Cantores, Curtea Palatului Princiar

19:00 - 20:00 - Bătălie "Apărarea Cetăţii", Curtea Cetăţii

21:00 - 22:00 - Concert Subcarpaţi, Scena curtea cetăţii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
realitatea
Phoenix cu inlocuitori.
Postat 08 Iulie 2017, 09:09 de andreimagheru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON