URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 30 AUGUST 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că vestea alocării de către Guvern a 95 de milioane de euro pentru construirea unui stadion nou la Oradea va stârni atâtea discuții. Că de ce se fac stadioane, și nu spitale... Că decât spitale, mai bine s-ar asfalta străzi... Că în loc de asfaltare, n-ar strica să dăm mai mulți bani asistaților, care se exprimă la toate subiectele pe Facebook...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Culmea e că, de când conduce Transporturile, Grindeanu n-a vizitat niciodată șantierul autostrăzii, pesemne să nu fie imortalizat în jungla de buruieniș care continuă, și în mandatul său, să-l acopere. Dacă ar fi mai mintos, ministrul ar face bine să nu-și mai repete raidurile prin Bihor, unde începe să aibă faima unui Bulă de tip nou. Unul de un umor involuntar, trist și păgubos. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Noiembrie 2019, 08:40

Subalternu’ peste şef: Fostul șef al DNA Oradea, Ciprian Man, a picat examenul de grad, Cristian Ardelean a luat 10!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

S-a mai terminat un concurs de avansare în grad în rândul procurorilor, iar după cum a constatat Bihorel, în judeţ a fost cam jale!

Din cei 20 de magistraţi înscrişi, doar 5 au reuşit să treacă de probe: procurorul militar Liviu Lascu, procurorul DNA Lucian Rus, respectiv Vulcan Bianca, Sorin Beteringhe şi Cristian Ardelean (foto dreapta) de la Parchetul Bihor, acesta din urmă fiind şi singurul zecist din ţară (la proba teoretică), dintre candidaţii pentru grad de procuror de Curte de Apel.

Culmea e că printre cei picaţi la examenele de avansare, ale căror note sunt ţinute mai nou la secret de şefimea magistraţilor de la Bucureşti, se numără şi Ciprian Man (foto stânga), fostul şef al lui Ardelean de pe vremea când ambii prestau la DNA Oradea, acum şi el procuror la Parchetul Bihor, semn că în acest caz discipolul şi-a depăşit maestrul.

Cel puţin în teorie. Că-n practică, după câte achitări au încasat la DNA, ambii au buctat-o la fel de serios...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4866 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON