URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Decembrie 2019, 12:31

Vânzătoarea de pui din Beiuş a fugit din calea controlului. Inspectorii au confiscat carnea pe care o vindea direct de pe tarabă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Bihor s-au dus, luni, în control în Piaţa Beiuş după ce şeful instituţiei, dr. Remus Moţoc, a fost informat de BIHOREANUL că acolo se vând pui şi slănină direct de pe tarabă, fără a fi respectate normele sanitare, situaţie semnalată ziarului de un cititor, care a transmis şi fotografii.

Potrivit dr. Remus Moţoc, vânzătoarea a fugit înainte de sosirea controlului şi a lăsat produsele din carne în urmă. Acestea au fost confiscate.

"Au fost găsite anumite produse, slănină şi carne de pasăre, au fost confiscate. Vor fi trimise la unitatea de incinerare. Persoana care le vinde a fugit", a declarat şeful DSVSA Bihor, marţi, pentru BIHOREANUL

Dr. Remus Moţoc a mai declarat că inspectorii sanitar-veterinari au dat un avertisment pieţei din Beiuş, dat fiind că a fost tolerată vânzarea de produse de origine animală provenite din alte unităţi decât cele autorizate. 

Şeful DSVSA Bihor a mai precizat că inspectorii fac controale dese în pieţe, inclusiv în cea de la Beiuş, însă vânzătorii ambulanţi revin, de regulă, după plecarea inspectorilor.

Citeşte şi: De mirul lumii! În piaţa din Beiuş se vând pui şi slănină direct de pe tarabă, lângă coroane (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: (ne)Siguranţa alimentelor. Alt episod. Din categoria: ”Realizări măreţe”
I. Mare noroc avem cu inspectori/consilieri superiori (grad maxim) ca ...”Bihorel”. Sper să îl țină năravul și la categoria producători mari/mijlocii; 1. Încă o dovadă a modului în care se acționează preventiv și în domeniul (ne)Siguranței alimentelor. II.. "Au fost găsite anumite produse, slănină şi carne de pasăre, au fost confiscate. Vor fi trimise la unitatea de incinerare. Persoana care le vinde a fugit", a declarat șeful DSVSA Bihor, marţi, pentru BIHOREANUL.” 1. Oare dacă bravii inspectori, din nu puținele structuri de control pe linie SA (...altă anomalie a ”Statului paralel”), ar solicita/propune ADP-urilor locale/factorilor politici de decizie locali/naționali, amenajarea unor spații adecvate de desfacere a produselor din carne/lapte ş.a. și pentru acești foarte mici producători individuali/țărani, cu posibilități materiale reduse, fără taxare/cu taxare modică, dar cu verificarea trasabilității produselor respective (inclusiv pe bază de CI/CNP) și aceasta ar putea fi o soluție; 2. A te autoriza SV(SA) doar pentru că vinzi o pasăre, un porc, parcă nici în ”Epoca de aur” nu te obliga; 3. A acționa post-factum, respectiv a umbla doar cu amenda, orice ...”Pristanda”/”Dorel” se pricepe. Am, sau nu dreptate, bravi consilieri superiori: Dan Ioan Lung, Szalo Mureșan Dumitru, Borţiş Sanda, Giani Bura? 4. O întrebare decentă: Produsele confiscate erau neconforme? Dacă nu, acestea nu puteau ajunge la niște nevoiași? Nu mă refer la ”nevoiași” ca: unii funcționari publici, bine bugetați, care nu își îndeplinesc, conform, sarcinile de serviciu! PS. ”Doar adevărul ne poate vindeca” - Oana Zamfir (Antena 3). Și de neprofesioniștii/"Petrov"-ii/"Elenele Ceausescu" din actualele structuri de control pe linie de (ne)Siguranța alimentelor. Dar mai ales, de unii din ...”păpușarii” lor!
Postat 03 Ianuarie 2020, 12:57 de stefan
De ce?
Cine a colindat satele din zona Beiusului stie ca sursele de venituri pentru taranii obisnuiti sunt sublime si aproape inexistente. Ar face un ban si cei ce nu pot lua calea vestului Europei sau cei care n-au alte surse de venit. Ce posibilitati ofera statul pentru acestia, in afara ajutoarelor sociale pentru unii? Daca există solutii pentru ei ar fi interesant sa fie publicate ca sa le stie. Din ce stiu eu, taranii ramasi acasa fara pensii bune, o duc greu. Unii dintre ei puteau fi vazutj cu carne de gaina, de porc sau de vitel pe tarabe sau in portbagajul mașinii/ oameni simpli,, imbracati curat, cu masini vechi... Stiu ca nu era legal ceea ce se făcea in piața de acolo dar eu, de cate ori treceam joia prin Beius, cumparam de la tarani ce imi placea pe riscul meu, stiind ca banii castigati de ei nu ii imbogatesc ci ii ajuta sa trăiască putin mai bine. Cui ajuta faptul ca ei nu mai pot fi gasiti acolo?
Postat 31 Decembrie 2019, 21:25 de Doru2019
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON