URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 06 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Februarie 2019, 13:51

Un BMW furat din Oradea, găsit în Timişoara. Hoțul a fost prins în flagrant, dar scapă pentru că… s-a împăcat cu proprietarul!

Un BMW furat din Oradea, găsit în Timişoara. Hoțul a fost prins în flagrant, dar scapă pentru că… s-a împăcat cu proprietarul! foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un BMW furat în noaptea de duminică spre luni din Oradea a fost găsit, joi, tocmai în Timişoara, autorul furtului, Adi-Mihai Roznovăţ, un timişorean de 23 ani, scăpând însă de acuzaţii întrucât acesta s-a împăcat cu proprietarul maşinii, care şi-a retras plângerea. 

Întreaga poveste, după cum a aflat BIHOREANUL, a început în momentul în care proprietarul BMW-ului, Dorin Ionuţ Matei, a publicat pe internet un anunţ că îl vinde. Printre cei care s-au interesat de autoturism s-a numărat şi Roznovăţ, un cunoscut hoț de mașini din Timișoara, care săptămâna trecută, a venit la Oradea sub pretextul că vrea să testeze bolidul. Atât doar că, într-un moment de neatenţie al proprietarului, timişoreanul a schimbat cheia maşinii, iar în noaptea de 28 spre 29 ianuarie, având cheia potrivită, s-a urcat la volanul BMW-ului şi a pornit spre Timişoara, cel mai probabil cu intenţia să-l dezmembreze şi să-l vândă pe bucăţi.

Ghinionul a fost că, în drum spre casă, individul a dat peste o patrulă a Poliţiei Rutiere care i-a verificat datele personale, dar şi ale maşinii, iar în dimineaţa următoare, când Matei a anunţat dispariţia BMW-ului, poliţiştii aveau deja un suspect. Care, însă, s-a făcut nevăzut...

Negocieri din ascunzătoare

Conştient că nu va putea sta ascuns vreme îndelungată, Roznovăţ a încercat să-şi scape pielea, punându-şi prietenii să negocieze o înţelegere cu proprietarul maşinii. Matei a şi fost contactat, acceptând să renunţe la plângere, în schimbul returnării maşinii, iar joi seara, timişoreanul a şi ieşit din ascunzătoare, pentru a returna maşina.

Surpriză, însă, căci autoturismul, lăsat într-o parcare amenajată, la periferia oraşului, fusese reperat deja de poliţişti, care aşteptau doar apariţia hoţului. Iar când hoţul, proprietarul maşinii şi avocatul acestuia au venit şi s-au urcat în maşină, au fost ridicaţi toţi, în grup.

La acţiune, după cum se precizează într-un comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, au participat atât poliţişti din Bihor cât şi din Timiş, sprijiniţi de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române şi coordonaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

„În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, tânărul de 23 de ani este bănuit că, în noaptea de 27 spre 28 ianuarie a.c., în intervalul orar 23.00 – 07.00, ar fi sustras de pe raza municipiului Oradea un autoturism care fusese lăsat de proprietar parcat pe stradă, în fața unui imobil de locuințe, asigurat cu sistemul de închidere centralizat. Prejudiciul cauzat astfel este de 15.000 de euro”, se precizează în informare. 

S-au înţeles

Întorşi la Oradea, proprietarul BMW-ului le-a adus la cunoştinţă poliţiştilor că s-a împăcat cu hoţul maşinii şi nu mai are nicio pretenţie financiară sau de altă natură faţă de acesta. Şi, cum împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală în cazul furturilor, poliţiştii au fost obligaţi să claseze dosarul deschis pe numele lui Roznovăţ pentru furt calificat. Astfel, hoțul a scăpat basma curată din întreaga poveste. 

Cei doi, Dorin Ionuţ Matei şi Adi-Mihai Roznovăţ, vor trebui să plătească, însă, cheltuielile judiciare, între acestea fiind şi cele pentru organizarea flagrantului, suma urmând să fie stabilită de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care au coordonat ancheta. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5669 RON
  • 1 EUR = 4.975 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON