URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Octombrie 2018, 15:00

Şi Curtea de Apel a dat dreptate Consiliului Judeţean: Poate cumpăra fostul Hotel şi Băi Rimanóczy

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Corpul B al clădirii care a găzduit pe vremuri Băile şi Hotelul Rimanóczy va putea fi cumpărat de Consiliul Judeţean Bihor la preţul de 310.000 euro, aşa cum au stabilit aleşii judeţeni. Decizia aparţine Curţii de Apel Oradea, care a judecat litigiul între CJ Bihor şi banca UniCredit, care a vândut nelegal clădirea, dar nu este definitivă.

Anunţul a fost făcut, joi, de Consiliul Judeţean, printr-un comunicat în care se arată că judecătorii Curţii de Apel au respins ca nefondate apelurile civile ale UniCredit Bank SA şi Remaxa Imobiliare SRL împotriva sentinţei Tribunalului Bihor în acelaşi dosar.

Împotriva acestei hotărâri se poate depune recurs, care va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă şi recursul va fi respins, CJ Bihor îşi va putea exercita dreptul de preemţiune asupra clădirii.

"Avem obligaţia să păstrăm patrimoniul construit. Fostele Băi şi Hotel Rimanoczy sunt clădiri emblematice ale oraşului, iar Consiliul Judeţean Bihor nu poate rata ocazia de a cumpăra şi renova acest imobil, mai ales că avem o hotărâre unanimă din partea aleşilor judeţeni. Am speranţa că vom obţine cât de curând o decizie favorabilă, iar clădirea impozantă din centru va fi din nou în slujba orădenilor", a transmis, prin comunicatul de presă, Pásztor Sándor, preşedintele CJ Bihor.  

După cum BIHOREANUL a mai scris, UniCredit Bank a "împachetat" corpul B al complexului ce a găzduit Băile şi Hotelul Rimanóczy într-o ofertă comună cu altele din Alba-Iulia, Salonta şi Târgu-Mureş, probabil tocmai pentru a evita o implicare a autorităţilor în această vânzare, căci, legal, CJ Bihor nu putea să-şi exprime dreptul de preemţiune asupra unor clădiri din alte judeţe.

Consiliul Judeţean şi-a exprimat dreptul de preemţiune doar asupra imobilului din Oradea, însă reprezentanţii băncii au susţinut că acest lucru s-a întâmplat tardiv şi a procedat la vânzarea pachetului de imobile.

Corpul B al imobilului este cel situat spre Crişul Repede. Corpul A dinspre Piaţa Ferdinand este deţinut de o altă firmă.

Conducerea CJ Bihor a fost criticată de opoziţie fiindcă vrea să cumpere o clădire nouă, dar lasă în paragină clădirea fostei Policlinici Mari de pe strada Republicii. Între timp, consilierii judeţeni au votat ca respectivul imobil să devină sediul CJ Bihor, însă nu au fost începute demersuri concrete pentru reabilitarea acestuia. 

Citeşte şi: Lupta pentru Băile Rimanóczy: Tribunalul Bihor a dat dreptate Consiliului Judeţean în procesul împotriva UniCredit Bank

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON