URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iunie 2015, 19:00

Şeful Casei de Pensii, despre mafia din ograda sa: "Nu au fost înregistrate sesizări cu privire la primirea de mită"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca reacţie la acuzaţiile de mită care planează asupra medicilor şi asistenţilor de la Serviciul de Expertiză Medicală, din subordinea sa, directorul Casei de Pensii, PSD-istul Leontin Ţîrle, susţine că nu ştia de afacerile angajaţilor.

Nici o reclamaţie

"Nu au fost înregistrate sesizări cu privire la primirea de mită sau alte foloase necuvenite, doar legate de încadrare şi neîncadrare în grad de invaliditate", a răspuns Ţîrle, la întrebările ziariştilor.

Directorul, care nu a fost vizat efectiv de percheziţiile anchetatorilor, a spus că tot ce a făcut a fost că a pus la dispoziţia acestora documentele necesare pentru bunul mers al anchetei.

"A fost permis accesul la toate cabinetele medicale, iar la solicitarea poliţiştilor, le-am pus la dispoziţie contractele de muncă, fişele de post, atribuţiunile de serviciu ale medicilor şi asistentelor, respectiv procedurile operaţionale care se derulează în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală", a spus Leontin Ţîrle.

După cum se ştie, peste 120 de poliţişti au descins miercuri dimineaţă la Casa de Pensii, într-o anchetă ce vizează fapte de corupţie. Sunt vizate 16 persoane bănuite de fapte de corupţie, numai în ultimele două săptămâni anchetatorii identificând peste 700 de şpăgi vehiculate.

Intră şi complicii!

Un comunicat al Parchetului Bihor, care supraveghează cercetările, arată că s-a început urmărirea penală cu privire la nu mai puţin de 733 de infracţiuni de dare de mită şi la un număr similar de infracţiuni de luare de mită în formă continuată, dar şi cu privire la complicitate, respectiv tăinuire în formă continuată, semn că în vizorul anchetatorilor au intrat şi cei care au întreţinut cu şpăgi sistemul, fără a-l reclama, respectiv cei care au fost martori ai tranzacţiilor ilegale şi n-au făcut nimic pentru a le dezvălui.

Potrivit documentului citat, ancheta a arătat, până la acest moment, că medicii şi asistenţii din cadrul Serviciului de expertiză medicală a capacităţii de muncă al Casei de Pensii Bihor obişnuiau să acorde pe şpăgi pensiile de invaliditate (de boală), atât persoanelor cărora nu li se cuvenea acest drept, cât şi celor cărora li se cuvenea, în ambele situaţii condiţionând emiterea deciziilor de primirea “unei sume de bani echivalentă cu pensia pe o lună”.

Prin acest sistem de lucru, în timp, „în rândul solicitanţilor de pensii de invaliditate s-a creat "o cutumă" potrivit căreia cu prilejul evaluării iniţiale a capacităţii de muncă sau cu prilejul fiecărei revizuiri periodice trebuie să îi dea medicului expert al asigurărilor sociale o sumă de bani echivalentă cu pensia pe o lună, căci în caz contrar nu li se va emite decizia de acordare a pensiei de invaliditate (de boală)”, arată procurorii.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul: "Detalii şocante privind mafia pensionărilor pe caz de boală: Din şpăgi, o doctoriţă şi-a făcut 15 case!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Serios?
Sigur nu e ceva gresit? Au fost 120 de politisti la perchezitie???????
Postat 18 Iunie 2015, 13:21 de Boratom
NORMAL CĂ NU SUNT SESIZĂRI!!!
cine e prost să-şi apridă paie în cap!!! oricum e de notorietate!!! plus ca daca nu iei spaga si daca nu dai din ea,nu ai ce cauta in postul ăla!!! ce virgine sunt toate persoanele !!!
Postat 17 Iunie 2015, 23:35 de ADINA
aia da!!!! doctoriţa bişniţară!!!
DOCTORIŢA PRECUPEAŢĂ!!! UNDE E JURĂMÂNTUL-VA FI JUR SA SPUN ADEVARUL ... CU MANA PE BIBLIE!!!
Postat 17 Iunie 2015, 21:44 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON