Directorul general al Aeroportului Internaţional Oradea, Gheorghe Paşc, a dezvăluit, joi, că gradul de ocupare al curselor externe este de peste 87% pe zbor, acest lucru însemnând un succes pentru compania aeriană Ryanair şi aeroportul local.
În total, până pe 24 mai, prin Aeroport au trecut peste 40.000 de pasageri - ai curselor interne şi internaţionale - şi se estimează că, la finalul anului, numărul acestora va depăşi 300.000, ba chiar ar putea ajunge la 400.000.
Curse de succes
Creşterea Aeroportului din Oradea continuă. În 2016, pe aici au trecut în total 41.867 de pasageri, în timp ce în 2017, doar până pe 24 mai, numărul pasagerilor ajunsese deja la 40.204. "Până la sfârşitul lunii vom depăşi numărul total de anul trecut. Făcând calcule, cum mai sunt şapte luni până la finalul anului, estimăm că numai cu zborurile deja operate pe Aeroportul nostru vom depăşi 300.000 de pasageri, deci fără noile curse care vor debuta în toamnă", a declarat Gheorghe Paşc.
Totodată, acesta a arătat că zborurile externe merg foarte bine. "Încărcătura pe cursele externe este de 87% pe mişcare, ceea ce este extraordinar", a spus directorul.
După cum se ştie, din septembrie de la Oradea se va zbura şi în Londra (Stansted) şi în Germania la Memmingen, de la finalul lunii octombrie urmând să fie operate şi zboruri spre Eindhoven (Olanda), toate de compania Ryanair. "Vom avea o creştere şi o dinamică fulminantă, ceea ce înseamnă şi necesitatea oferirii unor servicii corespunzătoare pasagerilor şi nişte cheltuieli pentru deservirea aeronavelor", a mai spus Paşc.
De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, a spus că se aşteaptă că numărul total al pasagerilor pe Aeroportul Oradea să ajungă, în 2017, la 400.000.
Low-cost în fiecare zi
Din 31 octombrie, deci în programul de iarnă, compania Blue Air va opera zborul de după amiază, spre şi dinspre Bucureşti, în fiecare zi a săptămânii, cu excepţia celei de sâmbătă. Acum, Blue Air operează zboruri în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică. "Este un lucru foarte bun, să existe curse zilnice low-cost de Bucureşti. Şi pasagerii interni au crescut de 4-5 ori de când acestea au fost lansate", a arătat Pásztor.
În aceeaşi conferinţă de presă, autorităţile au vorbit şi despre demersurile de promovare a Aeroportului şi curselor lui în ţară şi străinătate, menţionând participarea la târguri de turism, precum şi realizarea a unor pliante de informare de câte o pagină care au fost distribuite în Ungaria, într-o revistă turistică de peste graniţă, în tiraj de 173.000 de exemplare.
De asemenea, după cum se ştie, împreună cu Ryanair, CJ Bihor a desfăşurat o campanie online de popularizare a curselor de Oradea în Spania şi Italia. "Informaţiile au ajuns, online, la 400.000 de destinatari. Au fost zile în care site-urile Ryanair din Spania şi Italia s-au deschis cu imaginea Aeroportului Oradea", a spus Pásztor, care s-a arătat foarte mulţumit de "agresivitatea" cu care compania irlandeză Ryanair îşi promovează zborurile şi îşi asigură clienţi.
În ceea ce priveşte cursa de Torino, anulată de Blue Air, preşedintele CJ Bihor a precizat încă o dată că, din punctul lui de vedere, decizia a fost pripită.
Zboruri pe prisme
În perioada următoare, Aeroportul Oradea va fi promovat şi prin panouri şi bannere outdoor în Oradea, la intrarea în Bihor dinspre Cluj, Zalău, Satu Mare şi Arad, precum şi în Ungaria, spre Debreţin.
"În Oradea vom porni o promovare împreună cu Primăria pe unele prisme outdoor, ne-am înţeles deja în această privinţă. De asemenea, vrem să gândim nişte pachete turistice pentru zona Moldova, având în vedere că avem legătură directă spre Iaşi (n.r. – zboruri Blue Air), pentru ca şi de acolo să vină turişti în Băile Felix", a precizat preşedintele CJ Bihor.
În aceeaşi conferinţă, Pásztor a anunţat că Aeroportul Oradea va fi promovat şi, în toamnă, la una dintre cele mai mari expoziţii turistice din Europa, cea ţinută la Londra. "Trebuie să creştem incoming-ul. Am făcut demersuri şi pentru lansarea turismului medical. Avem discuţii şi despre alte rute, însă întâi trebuie să le stabilizăm foarte bine pe cele pe care le avem", a precizat şeful judeţului.
Pe de altă parte, potrivit acestuia, într-o săptămână va fi stabilit câştigătorul licitaţiei pentru construirea celui de-al doilea terminal, unul mai spaţios, al Aeroportului din Oradea, întrucât cel actual nu va face faţă numărului de zboruri planificate aici.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.