URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Aprilie 2020, 11:05

Peste 100 de bihoreni „eliberaţi” din carantină în urma testărilor, care au dus şi la depistarea a 13 noi cazuri Covid. Noi pacienţi vindecaţi la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Hotelurile din jurul Oradiei amenajate pentru a funcţiona ca centre de carantină încep să fie golite în urma testărilor făcute în laboratorul PCR al Spitalului Municipal, cu aparatul cumpărat la începutul crizei Covid din donaţii ale unor companii şi ONG-uri, dar şi, de sâmbătă, şi în laboratorul Spitalului Judeţean (foto), cu cel furnizat de Ministerul Sănătăţii.

"Duminică dimineaţă, după testările efectuate cu ambele aparate, numărul persoanelor aflate în carantină a scăzut cu 127 persoane pentru care rezultatele au ieşit negative", informează sursele BIHOREANULUI. Datorită acestui fapt, în centrele de carantină din hoteluri au mai rămas duminică dimineaţă 1.048 persoane, faţă de 1.175, câte erau sâmbătă dimineaţă.

Tot în urma testărilor făcute sâmbătă, au fost declaraţi vindecaţi încă doi pacienţi din Spitalul Municipal Oradea, ceea ce face ca numărul cazurilor rezolvate să ajungă duminică la un total de 33 de persoane (cumulat, de la începutul crizei), faţă de 31 în ziua precedentă.

Pe de altă parte, în cazul altor 13 persoane rezultatele au indicat că sunt infectate cu coronavirus, astfel că bilanţul cazurilor confirmate în Bihor de la începutul crizei şi până în prezent a urcat la 393 (faţă de 380 câte erau sâmbătă).

În prezent, în Spitalul Municipal din Oradea sunt 156 de pacienţi. Purtătorii de Covid asimptomatici sau cu semne uşoare sunt trataţi într-un centru distinct, anume amenajat în apropierea oraşului.

Între persoanele testate sâmbătă s-au numărat şi cadre medico-sanitare, rezultatele relevând că niciunul dintre acestea nu s-a contaminat. De altfel, Oradea este un caz singular la nivel naţional, fără niciun medic infectat şi cu doar două asistente contaminate, a căror stare de sănătate este, potrivit surselor BIHOREANULUI, bună.

Numărul deceselor înregistrate în Bihor până duminică dimineaţă a rămas la 8 (din care unul a fost raportat greşit, al unei sătmărence care nu a fost internată la Oradea, unde i s-a procesat doar proba biologică, înainte ca la Satu Mare să existe aparat PCR).

"Mortalitatea pe care o avem, de 7 decese la 393 cazuri, este sub 2%, mult sub media naţională de 5,4% şi chiar faţă de cea mondială, de 2,5%", spun sursele medicale locale. "Toţi cei şapte decedaţi aveau comorbidităţi", au adăugat acestea.

UPDATE:

La nivel național, numărul cazurilor confirmate depășește 11.000. Grupul de Comunicare Strategică a comunicat, la ora 13, că, oficial, până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.036 de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea, 3.054 au fost declarate vindecate și externate, iar 608 au decedat.

La nivelul județului Bihor, în continuare datele oficiale ale GSC arată mai puține cazuri confirmate, 376, diferențele fiind de ordin birocratic, cel mai probabil din cauza faptului că cifrele au fost comunicate mai devreme de Institutul Național de Sănătate Publică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON