URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Septembrie 2017, 12:42

Pe chipul şi asemănarea lui Paşc: La concursul pentru comanda Aeroportului Oradea s-au cerut... 20 de ani de şefie!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aeroportul Internaţional din Oradea va fi condus şi de acum înainte tot de Gheorghe Paşc, după ce Consiliul de Administraţie al regiei autonome subordonate Consiliului Judeţean a "construit" condiţiile de concurs astfel încât să i se potrivească acestuia ca o mănuşă. Una dintre condiţii a fost o vechime de minim 20 de ani "în funcţii de conducere în domeniul aeroportuar".

Candidat de unul singur

Reprezentanţii Aeroportului au publicat, pe 13 septembrie, pe site-ul regiei, listele scurte pentru posturile de director general, director adjunct şi director economic, scoase la concurs, potrivit legii, în urma schimbării Consiliului de Administraţie.

Pentru postul de director general a fost un singur candidat, Gheorghe Paşc, care deja a împlinit vârsta pensionării, având 66 de ani. Dosarul acestuia a fost admis, iar Paşc urmează să susţină un interviu în faţa unei Comisii de concurs compusă din membri ai CA-ului de la Aeroport şi alţi angajaţi ai regiei.

Fără argumente

BIHOREANUL l-a contactat pe preşedintele CA, Bimbó-Szuhai Tibor, cel care şi semnează anunţul de concurs, întrebându-l din ce motive s-a ales impunerea unei vechimi de minim 20 de ani pentru conducerea Aeroportului, aceasta fiind, evident, una limitativă pentru mulţi specialişti din domeniu. Acesta, însă, nu a prezentat vreun argument solid.

"Asta a fost hotărârea Comisiei de concurs, care a întocmit anunţul, formată din membri ai Consiliului de Administraţie şi oameni de la Resurse Umane", s-a limitat acesta să spună. Întrebat, concret, despre speculaţiile că postul i-ar fi de fapt dedicat lui Gheorghe Paşc, preşedintele CA a spus că "nu există nicio dedicaţie".

"Aşa ştiu"...

Răspunând la întrebările BIHOREANULUI, Bimbó-Szuhai Tibor a susţinut că procedura de concurs a fost anunţată în presa naţională şi "aşa ştie" că şi în presa locală. În schimb, concursul n-a fost popularizat printr-un comunicat de presă sau într-una din multele conferinţe organizate la Aeroportul Oradea în ultima perioadă.

Alte condiţii impuse pentru candidaţii la postul de director au fost o diplomă de licenţă sau echivalentă cu perioada studiilor de minim 4 ani sau absolvent cu diplomă a şcolii militare de ofiţeri de aviaţie. De asemenea, s-au cerut cursuri în domeniul managementului aeroportuar, marketingului aeroportuar şi managementului securităţii aviaţiei civile.

Managerul din Arad, candidat la Oradea

Pentru funcţia de director economic au fost admise două dosare, candidatele fiind actuala directoare Claudia-Loredana Baran şi un candidat din afara regiei, Renata-Adriana Torj.

Pentru funcţia de director adjunct al Aeroportului a fost admis un dosar, cel al lui Dan-Traian Bălăcel, managerul Aeroportului Arad. Pentru această funcţie s-a cerut o vechime de minim 15 ani într-o funcţie de conducere în domeniul aeroportuar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
vai vai....
Iar daca-l cheama si Gheorghe, prezinta un avantaj.
Postat 14 Septembrie 2017, 12:24 de User anonimizat
DIN PRESA
" A fost sef de cadre si invatamant politic in aviatie pe vremea comunismului. Acuzat ca a tras in multime la Revolutie. A rezistat tuturor regimurilor politice. Se vorbeste ca are spate asigurat de prietenii lui din aviatie de pe vremea lui Ceausescu. A mai fost acuzat de delapidare, fals si uz de fals, abuz in serviciu. Trimis in judecata, anchetat de politie, procurori si in vizorul PNA. A scapat de toate acuzatiile. Unii spun ca este protejatul fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea. Supravietuitorul de profesie se numeste Gheorghe Pasc si este directorul general al Aeroportului Oradea. Pasc se declara insa nevinovat, sustinand ca este victima unor comploturi puse la cale de sindicat si mai ales de consiliul local, care vrea sa-l inlocuiasca pe criterii politice. "Pasc este omul care a tras si a omorat oameni (poate primul care a tras) pe Otopeni in decembrie 1989. A tras de la geamul biroului sau de la Departamentul Aviatiei Civile impreuna cu seful sau, generalul Zarnescu Gheorghe. El mi-a spus cu gura lui ca a tras." Declaratia apartine lui Doroltan Tinu, fost lider al sindicatului din aviatie din Oradea pe vremea lui Ceausescu. "Este o aberatie. Am fost doar un ofiter de aviatie si nu am nici o legatura cu ceea ce s-a intamplat in 1989. Eu nu mi-am facut decat datoria", ne-a declarat directorul Aeroportului Oradea. " ( " Scandaloasa poveste a unui jupan de aeroport " / Costel Oprea / 28.07.2005 /Romania libera )
Postat 14 Septembrie 2017, 11:07 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON