URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Noiembrie 2017, 12:56

Minora dusă în Statele Unite fără acordul tutorelui a fost readusă în ţară. Consiliul Judeţean a format o comisie specială de anchetă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cazul fetei de 16 ani din sistemul de protecţie din Bihor, care a ajuns fără aprobare în Statele Unite ale Americii, este departe de a fi elucidat.

O nouă cercetare

După cum se ştie, Consiliul Judeţean Bihor a anunţat la începutul lunii noiembrie că o minoră, K.A., a fost scoasă din ţară fără a avea acordul obligatoriu al tutorelui legal, şi anume al preşedintelui CJ Bihor, Pásztor Sándor. Drept urmare, CJ Bihor a denunţat cazul Poliţiei, care a început cercetările.

În şedinţa ordinară de joi a Consiliului Judeţean Bihor, PNL-istul Dacian Foncea a cerut în plen înfiinţarea unei comisii de anchetă formate din consilieri judeţeni care să elucideze problema.

Pásztor a fost de acord cu propunerea, la fel şi ceilalţi consilieri, aşa că în această comisie au fost votaţi ca membri Keri Hajnal (UDMR), Stela Babău (PSD) şi Dacian Foncea (PNL).

"Pásztor: Fata vorbeşte nevinovată…"

În acest context, Pásztor a făcut şi câteva precizări în legătură cu acest caz. "Am avut obligaţia ca la 24 de ore de la constatarea faptei să anunţăm organele competente, lucru care s-a şi întâmplat. Am format, de asemenea, o Comisie de disciplină a funcţionarilor publici, care a avut o primă întâlnire nereuşită", a spus acesta, fără a explica de ce.

Pásztor le-a spus consilierilor judeţeni că a aflat pe 31 octombrie "că s-a reuşit scoaterea unei minore din sistemul social din judeţul Bihor în Statele Unite fără acordul tutorelui".

"Cred că s-au întâmplat lucruri grave. Între timp, cu urgenţă maximă, minora a fost adusă în ţară. Am reuşit şi eu să mă întâlnesc în faţa organelor cu ea. Ea vorbeşte săraca nevinovată, dar ce explică ea acolo numai înrăutăţeşte situaţia… Anchetatorii vor înainta cu acest caz", a spus şeful CJ Bihor.

Puia, în vizor

Comisia de disciplină a funcţionarilor publici îl cercetează pe Călin Puia, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor. Acesta se apără spunând că n-a fost implicat în niciun fel în plecarea minorei, ea fiind în îngrijirea unei fundaţii, şi că se încearcă mazilirea lui pe criteriu politic, Puia fiind PNL-ist.

La prima înfăţişare în faţa Comisiei, Puia nu a spus nimic, cerându-şi dreptul de a apela la un avocat şi de a se prezenta alături de acesta la cercetările comisiei.

Se pare că minora în cauză a fost dusă în SUA de Fundaţia Emanuel Speranţa României din Bihor. Minora ar fi frecventat acolo o şcoală pentru copii cu nevoi speciale.

Unele surse spun că Fundaţia ar fi avut un acord al tutorelui, semnat de fostul preşedinte al CJ Bihor, Cornel Popa, act care n-ar fi expirat. Aşa s-ar explica de ce reprezentanţii Fundaţiei i-au putut obţine viză fetei şi ar fi putut să o treacă peste graniţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
BIATA FATĂ
Săraca fată! I s-a furat totul! N-ați văzut cum au evoluat adoptații? Hai să zic doar despre Petrică! Sau Isidor care acum lucrează în România!
Postat 18 Noiembrie 2017, 20:30 de TDS
Ca la pitigoi, dai intr-unul si sar doi.
Era de vina un liberal pana acum, Puia lui Bolojan, iar acum apare la interval si al doilea, Popa lui Micula.
Postat 17 Noiembrie 2017, 23:09 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON