URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 01 APRILIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sondajele pentru prezidențiale Crin Antonescu ocupă un onorant loc 3. În comparație cu Ilie Bolojan, 51% din respondenți l-ar prefera pe bihorean și doar 15% pe Crin. Credeți că prietenii Nordis, alde Ciolacu și Grindeanu, onor Kelemen Hunor sau doctor Lucică Bode nu știau aceste cifre? Și totuși, au preferat să meargă la pierdere cu Antonescu decât la câștig cu Bolojan. Asta, pentru că bihoreanul e coșmarul coaliției aflate la guvernare...
Zic şi eu
Adrian Cris
Una dintre cauzele exploziei populismului și extremismului ține nu de politicieni, ci de magistrați: calitatea slabă a actului de justiție, având consecință neîncrederea în capacitatea acesteia de a aplica legea. „Corupția subminează democrația. Astfel de lucruri reprezintă o mină de aur pentru extremiști”, a remarcat un cititor al BIHOREANULUI, comentând o știre despre lamentabilul rezultat al anchetării unei fraude cu fonduri europene de către DNA Oradea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu câteva zile, Președintele interimar al României a promulgat o lege prin care se stabilește faptul că neprezentarea unui condamnat la Poliție sau la închisoare în termen de 7 zile de la data rămânerii definitive a condamnării la pedeapsa închisorii în regim de executare constituie infracțiunea de evadare...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iunie 2019, 18:25

Mort la datorie: Medicul orădean Ştefan Quai lucrase neîntrerupt aproape 15 ore, iar înainte cu o zi fusese consultat de cardiolog

Mort la datorie: Medicul orădean Ştefan Quai lucrase neîntrerupt aproape 15 ore, iar înainte cu o zi fusese consultat de cardiolog foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Medicul orădean Ştefan Quai, care a murit în timpul unei gărzi la un centru de permanenţă din Oradea, avea aproape 15 ore lucrate neîntrerupt şi a fost consultat de un cardiolog chiar înainte de a intra la serviciu, după ce, miercuri, a solicitat ajutorul medicilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor, pentru o angină pectorală. 

Potrivit doctoriţei Claudia Tiutin, colega medicului din Centrul de Permanenţă de pe strada Leagănului, Ştefan Quai a acuzat dureri pectorale cu trei zile înainte să moară, însă medicii Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor care i-au efectuat o electrocardiogramă nu i-au găsit nicio problemă. "Domnul doctor a fost joi dimineaţa şi la un cardiolog, pentru un consult de specialitate, şi nu s-a găsit nimic", spune Tiutin.. 

Ca urmare, Ştefan Quai s-a prezentat, joi, la ora 15.00, la Centru de Permanenţă, unde a doua zi dimineaţa, la ora 5.30, i s-a făcut rău. "Au încercat să-l resusciteze, dar nu a răspuns la manevre", spune doctoriţa. 

Medicul era un om cumpătat, nu făcea abuzuri. Făcea gărzi din 2013, câte una pe săptămână, continuându-şi activitatea şi după pensionare, pentru a-şi completa pensia de 1.280 lei noi. "Atâta avea pensia. A avut 1.000 de pacienţi înscrişi pe listă. Noi nu suntem în sistemul de stat. Noi ne gospodărim singuri", explică dr. Tiutin. 

Informaţia că doctorul Ştefan Quai avea o pensie de 1.280 lei a apărut, duminică, şi pe pagina de Facebook a medicului Livia David, din Craiova, stârnind dezbateri aprinse despre salariile şi pensiile medicilor de familie. 

"Unii au pensii speciale de mii de euro, alţii ies la pensie la 50 de ani (alţii le au pe amândouă). După 35 de ani de muncă un medic de familie iese la pensie cu o pensie echivalentă unui ajutor social", a scris doctorul Valentin Pantea. 

Medicul orădean Ştefan Quai a murit, vineri dimineaţă, la 66 ani, în timp ce era de gardă la centrul de permanenţă de pe strada Leagănului din municipiu. Medicul s-a prăbuşit în baie, iar căderea lui a fost auzită de asistentul lui, care i-a sărit imediat în ajutor şi a sunat la 112.

Absolvent al Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, promoţia 1972, şi al Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu Cluj Napoca, Facultatea de medicină generală - secţia Pediatrie, Ştefan Quai a fost primul medic de familie înregistrat în judeţul Bihor. Medicul a avut cabinet în propria casă, în centrul Oradiei, pe strada Independenţei, pe care îl împărţea cu fostul ministru al Sănătăţii, pediatrul Ritli Ladislau.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că va fi efectuată o analiză după ce medicul Ştefan Quai, a murit în timpul unei gărzi la un centru de permanenţă din Oradea. Pintea a spus că sunt probleme în sistem, însă "nu pot fi rezolvate într-un an".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
condoleante
mare pacat ca a murit, Dzeu sa il odihneasca! /// cum se calculeaza salariul medicilor de familie?
Postat 10 Iunie 2019, 09:44 de roger
Era...
un singur nume în cartea de telefoane din anii 70-80 ce începea cu această literă....Dumnezeu să-l ierte!
Postat 09 Iunie 2019, 18:45 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6005 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON