URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Martie 2017, 22:40

La bine şi la greu: Cum s-au folosit anchetatorii de soţia interlopului Adi Grasu pentru a-l localiza (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe cât de "discreţi" au fost în perioada în care interlopul Adrian Hladii era căutat pentru rănirea unui om şi uciderea altuia, pe atât de activi s-au dovedit reprezentanţii Parchetului şi Poliţiei sâmbătă seară, după ce informaţia privind moartea periculosului infractor a fost confirmată.

BIHOREANUL a pus cap la cap informaţii din surse oficiale şi neoficiale, conturând felul în care autorităţile au reuşit să dea de urmele interlopului poreclit Adi Grasu.

"A sărit în gol"

Prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, a fost prima care făcut declaraţii televiziunilor, în jurul orei 20, transmiţând în paralel şi un comunicat de presă.

"Având în vedere informaţiile rezultate din strategia de anchetă, în seara zilei de 18 martie 2017, organele de poliţie sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au descins în vederea efectuării unei percheziţii  într-un imobil aflat pe o stradă din municipiul Oradea, existând indicii că inculpatul Adrian Hladii s-ar ascunde acolo. În momentul în care anchetatorii au pătruns în apartamentul situat la etajul IV al imobilului, inculpatul a sărit în gol cu consecinţa producerii unor multiple leziuni, starea acestuia fiind deosebit de gravă. S-a solicitat imediat intervenţia la faţa locului a unui echipaj medical în vederea acordării primului ajutor însă inculpatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi la scurt timp a decedat. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor circumstanţelor faptelor şi stabilirea tuturor formelor de participaţie penală la acestea", a transmis Cotrău.

"Apartamentul urma să fie percheziţionat"

Un alt comunicat, al Poliţiei Bihor, dat publicităţii la 2 minute după cel al Parchetului, oferă câteva detalii în plus cu privire la felul în care s-a petrecut descinderea din cartierul Nufărul.

"Sâmbătă, 18 martie a.c., în jurul orei 18.30, o echipă operativă formată din poliţişti sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor s-au deplasat la o locaţie din municipiul Oradea pentru efectuarea unei percheziţii domiciliare, existând suspiciunea că acolo s-ar fi aflat bărbatul de 38 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea faptelor din 15 martie a.c.. În momentul în care poliţiştii bihoreni împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au ajuns la uşa apartamentului care urma să fie percheziţionat, bărbatul a sărit pe geamul locuinţei, care se afla la etajul al patrulea. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri, însă a decedat", a transmis comisarul Alina Dinu.

"Trădat" de soţie

Declaraţiile oficiale nu au adus, deocamdată, lămuriri cu privire la multe din întrebările puse în spaţiul public, de orădeni preocupaţi de succesiunea nemaiîntânită de evenimente dramatice.

Mulţi s-au întrebat cum de a putut sta ascuns urmăritul taman în apartamentul familiei, deci în locul cel mai cunoscut şi mai expus, fără ca autorităţile să ştie că e acolo şi să intervină. Potrivit surselor BIHOREANULUI, anchetatorii au vizitat de mai multe ori locuinţa respectivă, de miercuri până vineri, făcând verificări.

De la un moment dat, ei au fost întâmpinaţi chiar de soţia suspectului, întoarsă în ţară din Italia, care le-a demonstrat că acesta nu se află în locuinţă. Oamenii legi au plecat, aparent convinşi, şi au reuşit să lase impresia că nu îl vor mai căuta pe Hladii acolo. În realitate, însă, au ţinut locaţia sub atentă observaţie, intervenind când au apreciat că este momentul oportun, adică sâmbătă seară.

La aceasta se referă Parchetul când vorbeşte de "strategia de anchetă". Din câte se pare, soţia lui Hladii a fost folosită, dacă nu ca momeală, atunci ca "factor de influenţă", fără voia sa, pentru a-l atrage pe cel căutat în "capcana" oamenilor legii.

Nu s-a găsit arma!

Alte semne de întrebare vizează arma crimei, un pistol de 9 mm deosebit de periculos. După moartea interlopului, anchetatorii au verificat cu minuţiozitate apartamentul din Nufărul şi împrejurimile, căutând arma folosită de Hladii pentru împuşcarea Daliei Duca şi a însoţitorului acesteia, fără însă a o găsi. Este foarte posibil ca interlopul să se fi descotorosit de ea, iar locul unde a ascuns-o să rămână în continuare necunoscut.

Potrivit unor surse de la faţa locului, Adrian Hladii ar fi avut un bandaj în zona şoldului, ce pare a fi confirmarea faptului că individul s-a rănit după ce a comis infracţiunile, fapt ce explică urmele de sânge lăsate pe câmp, în urma lui.

Toate aceste aspecte vor fi lămurite, însă, de ancheta care va continua în perioada urmăroare, "eliberată" de presiunea fugii suspectului...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
mda...
Adica fosta l-a ascuns, dar politia stia, a fost o strategie nemaipomenita. Intre timp, au trimis sute de tablagii sa caute pe camp, poate s-o fi ascuns sub un smoc de trifoi, alta strategie. Alexandru cel Mare e zero pe langa ce strategi avem noi in politie, au mai venit si din capitala sa elaboreze cea mai tare strategie. Si fosta, care a tainuit infractorul, e o victima acum. Voi intelegeti ceva din tot articolul asta?
Postat 21 Martie 2017, 13:01 de seth
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON