URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Noiembrie 2018, 17:20

Judecată în familie: Antik vrea să se abţină de la a judeca procesul de corupţie al lui Kiss. Colegii îl obligă să o facă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procesul de corupţie care îl are ca principal protagonist pe fostul şef al Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss, devine tot mai interesant, pe zi ce trece.

Judecătorul Levente Antik, despre care tocmai s-a aflat că a fost cercetat, alături de Kiss şi avocatul politicianului UDMR, într-un dosar tergiversat de DNA timp de 3 ani, a încercat să se abţină de la a judeca în continuare dosarul, dar cererea i-a fost respinsă de colegii de la Curtea de Apel Oradea.

După cum se ştie, avocatul Răzvan Doseanu a făcut public, în weekend, un document ce atestă că judecătorul Antik Levente de la Curtea de Apel Oradea, soţia acestuia, Cristina Antik, fostul vicepreşedinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss, şi Doseanu, apărător al celui din urmă, au fost interceptaţi şi filaţi vreme de 60 de zile într-un dosar penal al procurorilor DNA, închis abia în acest an, după înfiinţarea noii secţii de cercetare a cauzelor pivind pe magistraţi la Parchetul General, pe motiv că "faptele nu există".

Concret, Antik era bănuit că ar fi primit mită 50.000 euro, pentru Kiss, de la avocatul Doseanu, prin intermediul Cristinei Antik, pentru a admite, în iunie 2015, contestaţia pe care a formulat-o Kiss împotriva măsurii controlului judiciar.

Faptul că respectivul dosar, despre care DNA nu a comunicat nimic, nici măcar părţilor, a fost ţinut deschis pe perioada în care Kiss a fost pentru corupţie a născut mai multe comentarii, atât cu privire la corectitudinea practicilor procurorilor anticorupţie, cât şi cu privire la abilitatea lui Antik de a mai judeca imparţial procesul aflat în apel şi în care Alexandru Kiss şi magnatul Beniamin Rus au încasat, în primă instanţă, condamnări la închisoare cu executare.

Potrivit datelor existente pe portalul de judecată, luni, Curtea de Apel Oradea a fost chemată să se pronunţe asupra unei decalaraţii de abţinere formulată de judecătorul Levente Antik în dosarul „Kiss-Rus” şi motivată, aproape sigur, prin noile informaţii privind dosarul DNA „secret” făcute publice zilele acestea.

Interesant, declaraţia de abţinere a fost „respinsă ca nefondată”, de un al doilea coleg de instanţă de-al lui Antik, primul - judecătoarea Adela Condrovici - abţinându-se să judece speţa. Motivele respingerii cererii lui Antik nu sunt cunoscute. Potrivit legii, dacă "există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea judecătorului este afectată", acesta se află în incompatibilitate şi poate cere să se abţină ori să fie recuzat de părţi.

În acest context, următorul termen al celui mai sonor proces de corupţie local, programat miercuri, va fi unul de-a dreptul captivant, cu un judecător din doi obligat să stea faţă-n faţă cu inculpatul şi avocatul care i-au fost colegi de dosar penal. De văzut dacă, în lumina noilor dezvăluiri, ceilalţi inculpaţi sau procurorii DNA nu vor cere recuzarea lui Antik, în baza aceloraşi motive pentru care el însuşi nu mai voia să judece, sau procesul va continua ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Citeşte şi: Caz de corupţie ratat sau poliţie politică? DNA a ţinut deschis 3 ani un dosar cu filaje şi interceptări împotriva politicianului Kiss, judecătorului Antik şi avocatului Doseanu

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
!!!
Statul de drept creat ...."dă" dreapta!
Postat 27 Noiembrie 2018, 17:21 de unom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON