Incendiul de la fabrica UAMT din Oradea a fost lichidat, duminică, la ora 18.45, după aproape cinci ore de intervenţii ale echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, a anunţat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al instituţiei.
În total, 99 de pompieri au muncit la stingerea flăcărilor, coordonaţi de colonelul Sorin Caba, şeful ISU Crişana. "Au fost mobilizaţi 95 de subofiţeri şi 4 ofiţeri, conduşi de inspectorul şef. Au fost prezente la faţa locului opt autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autoscări pentru lucru la înălţime, autospeciala pentru transport personal şi victime multiple, autospeciala CBRN (n.r. pentru intervenţii în accidente chimice, biologie, radiologice sau nucleare) şi un echipaj de terapie intensivă mobilă", a declarat Roşca pentru BIHOREANUL.
Din fericire, nicio persoană n-a fost rănită şi n-a fost nevoie de intervenţia medicilor.
Militarii nu pleacă însă de la fabrică, deoarece trebuie să se asigure că flăcările nu vor izbucni din nou. De asemenea, ei vor căuta cauza probabilă a uriaşului incendiu, căci deocamdată nu se ştie de unde au pornit flăcările. Încă nu se cunoaşte nici valoarea pagubelor.
O hală în care erau depozitate mai multe materiale plastice, deşeuri din carton şi uleiuri hidraulice a fost cuprinsă de flăcări, duminică, în jurul orei 13.50.
Echipajele ISU Crişana s-au deplasat cu rapiditate, însă pompierii au localizat cu greu incendiul, întrucât mai multe hale au fost cuprinse de un fum dens, iar intervenţia lor a fost îngreunată.
Fumul înecăcios şi toxic a ajuns şi deasupra oraşului, motiv pentru care comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, le-a recomandat orădenilor, duminică, să nu iasă din case şi să ţină geamurile închise.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.