URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Septembrie 2016, 18:20

Efectul DNA: Şeful Investigaţiilor Economice, Florin Sîrca, şi şeful Poliţiei Beiuş, Remus Indrei, pleacă din Poliţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dosarul de corupţie deschis de DNA cu implicaţii asupra unor ofiţeri de poliţie, printre care însuşi şeful Inspectoratului judeţean Bihor, chestorul Liviu Popa, şi unii şefi de structuri din teritoriu, afectează nu doar cariera acestora, ci şi a unor apropiaţi.

Miercuri seară, odată cu demisia şefului IPJ Bihor, Liviu Popa, şi-a cerut plecarea din Poliţie şi un apropiat al chestorului, şeful Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, comisarul Florin Sîrca (foto stânga).

Demisia sa constituie o surpriză, ţinând cont că SICE este de trei ani consecutiv pe primul loc în ţară, atât în privinţa pagubelor recuperate în dosarele de evaziune fiscală, cât şi ca număr de dosare finalizate, şi nu poate fi explicată decât prin relaţia apropiată dintre Sîrca şi Popa.

Căutat de BIHOREANUL pentru a-şi explica decizia, şeful SICE nu a răspuns la telefon, iar purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, a refuzat orice comentariu pe subiect. "Este vorba despre un act unilateral", a explicat ea refuzul, declarând doar că raportul privind demisia lui Florin Sîrca urmează să fie soluţionat la Bucureşti, de Ministerului Afacerilor Interne. 

Reamintim că, în cursul zilei de joi, chestorul Liviu Popa şi-a reconsiderat decizia de a părăsi instituţia, depunând un nou raport prin care revine asupra cererii de încetare a raporturilor de serviciu. Rămâne de văzut dacă nu cumva şi Sîrca va reveni asupra propriei decizii.

Pe de altă parte, BIHOREANUL a aflat că şi comisarul Remus Indrei (foto dreapta), şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, suspectat de luare de mită de procurorii DNA Oradea, a decis să se retragă din Poliţie.

În urmă cu două săptămâni, la scurt timp după ce procurorii DNA Oradea au descins pentru a doua oară în percheziţii la locuinţa sa, ofiţerul a depus la Serviciul de Resurse Umane a Inspectoratului un raport prin care s-a cerut la pensie. Şi acest raport urmează să primească răspuns de la structurile centrale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
deci asa functioneaza, e adevarat? ce afirmatii faci acolo, point-P-I?
mai spune-ne daca mai stii...macar asa...cu titlu de ... ce poate fi posibil/imposibil!!!
Postat 23 Septembrie 2016, 21:42 de ADINA
alonja chestorului
Bineinteles ca avea rezultate bune, doar nu e vorba de incompetenta, era vorba de rea vointa in anumite cazuri cind se puneau unele dosare la prescriptie, sau la clasat. Iar daca cel care ancheta un anumit dosar (in care era chestorul cointeresat) nu dorea sa claseze dosarul, era trimis in concediu si prelua alt comisar sau subcomisar dosarul care il clasa. Despre asta este vorba.
Postat 23 Septembrie 2016, 09:19 de point-P-I
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON