URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Martie 2015, 16:00

E definitiv: Fostul şef al CNADNR, bihoreanul Dorin Debucean, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), orădeanul Dorin Debucean, a fost încarcerat la Penitenciarul Oradea. Vinerea trecută, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut ca legală sentinţa de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare dată de Curtea de Apel Oradea în dosarul în care orădeanul şi fosta sa adjunctă, Alina Istrate, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru un "tun" de 1,2 milioane de euro.

Concret, fostului director i s-a imputat că, în cursul anilor 2007 şi 2008, Debucean a aprobat şi efectuat mai multe plăţi preferenţiale către sucursala din Oradea a unei societăţi comerciale din Budapesta, dar şi că, în cursul anului 2008, a dispus vânzarea din patrimoniul companiei a unui teren în suprafaţă de 38.000 mp situat în Oradea şi a unor construcţii situate în Cluj-Napoca şi Feleac, judeţul Cluj, către o firmă orădeană, în schimbul sumei de 4.146.918 lei (1.115.702 euro), jumătate din valoarea reală a imobilelor.

Potrivit actului de acuzare, Debucean a luat decizia de vânzare de unul singur, fără aprobarea adunării generale şi mandatul special din partea Ministrului Transporturilor. Mai mult, pentru a-şi ascunde ilegalităţile, a falsificat mai multe documente, ajutat de fosta sa adjunctă, Alina Natalia Istrate.

Aceasta a dispus întocmirea unor note de fundamentare şi le-a susţinut în şedinţa adunării generale a acţionarilor, ea fiind totodată cea care a redactat caietul de sarcini "fără a avea atribuţii în acest sens şi în condiţii dezavantajoase pentru companie", după cum spune rechizitoriul.

Pe 30 ianuarie anul trecut, Curtea de Apel Oradea a dispus condamnarea fostului şef al CNADNR la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare şi interzicerea drepturilor civile pe o durată de 3 ani, ca pedeapsă complementară, după executarea pedepsei principale. Adjuncta sa, Alina Istrati, judecată pentru complicitate, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe o perioadă de probă de 7 ani.

Totodată, Curtea de Apel a admis, în parte, acţiunea civilă formulată de CNADNR, obligându-i pe cei doi la plata unor despăgubiri civile de 364.644 euro. În plus, Debucean trebuie să mai plătească 544.388 lei, reprezentând despăgubiri pentru daune materiale în favoarea societăţii.

Citiţi despre afacerile penale ale fostului drumar şef în articolul: Drumar "tunar": Fostul şef al CNADNR, Dorin Debucean, acuzat că a vândut proprietăţi ale statului la jumătate de preţ

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
asta si-a meritat-o de mult
asta si-a cautat-o de mult! cam tarziu i-ati venit de hac, uitati-va la el ce bendeu are, ce moaca de gorila manelista, smecheras simpatizant alui craciu de filip et comp. frumos, aplauze, meciul s-a terminat cu imbuibatul asta!
Postat 01 Aprilie 2015, 22:30 de roger
Felicitari!
Iti doresc multa, multa sanatate ca sa poti ispasi pedeapsa. Totusi putina nebunie nedetectabila de catre medici, dar suficienta cit sa poti face rau altora din penitenciar mi se pare ca este deasemenea obligatoriu sa iti urez. Asta ca sa nu ti s epoata reduce pedeapsa. Poate ca procurorii (tu la racoare fiind) vor avea timp si liniste sa investigheze si traficul de influenta, mita si delapidarea savirsite impreuna cu asociatii si prietenii tai BALOGH CSABA de la RONO, RONOAQUA si KUNTZ ANIKO fosta voastra contabila si directoare economica la Compania de Apa Oradea.
Postat 01 Aprilie 2015, 17:37 de eutanasiu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON