URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Noiembrie 2015, 17:29

Curtea de Apel Cluj a decis: Dosarul celor 4 judecători orădeni acuzaţi că au scos un violator din închisoare, returnat la DNA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După un an în care a stat blocat în Camera preliminară a Curţii de Apel Cluj, dosarul penal întocmit de DNA Oradea pe numele judecătorilor Florica Roman, Denisa Vidican, Raluca Cuc şi Ovidiu Galea s-ar putea întoarce pe masa procurorilor.

Este vorba despre dosarul în care cei patru judecători sunt acuzaţi că, prin soluţii date pe baza unor documente false, l-ar fi scos din închisoare pe ginerele unei avocate, condamnat pentru tentativă de viol. El a ajuns în atenţia Camerei preliminare a Curţii de Apel Cluj vara trecută, când magistraţii Florica Roman şi Denisa Vidican de la Curtea de Apel Oradea, respectiv Raluca Cuc şi Ovidiu Galea de la Tribunalul Bihor, au şi fost suspendaţi din funcţii.

Potrivit Codului de procedură penală, durata procedurii preliminare poate fi de cel mult 60 de zile de la înregistrarea dosarului, însă în acest caz a depăşit un an, spre nemulţumirea atât a procurorilor DNA, cât şi a magistraţilor inculpaţi, care au şi contestat tergiversarea procesului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Formulată pe 14 octombrie de judecătorii Florica Roman şi Ovidiu Galea, acţiunea a fost admisă chiar vinerea trecută, judecătorii instanţei supreme stabilind ca procedura de cameră preliminară să fie finalizată până pe data de 20 noiembrie.

Luni, judecătorul Curţii de Apel Cluj s-a şi conformat, pronunţând un verdict neaşteptat: şi anume returnarea cauzei la DNA Oradea, pentru nereguli la rechizitoriu care nu ar fi fost remediate de anchetatori în termenul prevăzut de lege.

"Instanţa a dispus restituirea cauzei ce face obiectul prezentului dosar Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA Serviciul Teritorial Oradea", a declarat BIHOREANULUI Adrian Dănilă, expert pentru informaţii publice în cadrul instanţei clujene.

Potrivit lui Dănilă, soluţia nu e definitivă, existând posibilitatea ca părţile să o poată contesta în termen de 3 zile de la comunicare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Într-o încheiere intermediară pronunţată în vară, judecătorul de Cameră preliminară a ridicat pentru prima oară problema neregulilor din actul de acuzare întocmit de DNA Oradea. Citiţi despre reproşurile aduse de instanţa clujeană procurorilor orădeni în articolul: Atac la DNA! Cei 4 judecători orădeni acuzaţi de procurori că au scos un violator din închisoare, scăpaţi de Curtea de Apel Cluj

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
CÂT DE MOALE E JUSTIŢIA TARE?
Nu doar piţipoancele îşi pun boturi şi ţâţe. Chirurgia plastică are trecere şi la cei ajunşi în primărie dar mai ales în justiţie. O lungire de buzunar, o dublare de guşă vezi la tot pasul. Durerile sunt resimţite de obicei în penis, iar pacienţii plâng rar şi numai la Curtea de Apel. Sunt atâtea operaţi(un)i efectuate clandestin în instituţiile statului, pe banii contribuabilului şi fără declararea veniturilor, încât ai sentimentul că toată ţara e cazată la Spitalul de Arşi. Arşi la cele ce ard (la gaze, la pompa de benzină) dar şi la cele ce nu ard (la respectul de sine, la viitor, la dreptate). Grupul de chirurgi plasticieni împreună cu asistentele lor, urmăriţi de procurori făcea, de fapt, terapie de grup în masă. Să strâmtezi libertatea de exprimare a unor labii, să lungeşti trompa prin care aspiră etnobotanice vedeta fitness din Curte sau să injectezi într-o fată din Beiuş siliconul de BOARD înseamnă de fapt să acorzi semenilor tăi primul ajutor. Depresia şi nerăbdarea cer, iată, acest tratament cu toate că trompa i-ar fi crescut şi singură, cel puţin de la frecat (vezi foto, prietenii ştiu de ce – şogorii ştiu şi cum). Din fişa pacientei instanţa va reţine că viaţa ei este un roman: Roşie la nas şi Negru(l). Pe lângă operaţiile de mentenanţă (curente cum ar veni) de transformare a bucilor din formă de omega (de la atâtea hotărâri) în formă de W, poate cea mai necesară operaţie este umflarea ciocănelului cu silicon (că tot e la modă femeia cu barbă). Există, desigur, la Spitalul de Arşi, şi fals în acte, şi evaziune fiscală, după cum există şi prostia medicilor de a târî statul în afacere şi a deconta la CNAS costul unor operaţi(un)i imaginare, de care se puteau lipsi. Această Carmen Şerban a justiţiei orădene s-a lăsat pe tânjeală după ce a constatat că poate să primească cucul şi fără ceas în schimbul consultaţiei plătită de generaţia tânără de avocaţi-abonament care gâfâie sub povara prostiei. Astfel, Irinuca îşi plimbă capra şută pe banii de apă, DAR mai ales de canal ai CAO (2000 euro/lună) plătiţi de cei ce beau apă cu paharul doar atât cât poate organismul asimila (fără crema lui Liiceanu), pentru a nu mai folosi şi REŢEAUA de canal. Pe scurt: Cu fructele stăm prost, la poame suntem campioni!
Postat 03 Noiembrie 2015, 12:33 de eutanasiu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON