URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Aprilie 2015, 12:01

Cornel Popa: NIS Petroleum vrea să înceapă explorarea gazelor în Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, că în cursul zilei de miercuri a primit o delegaţie a companiei sârbeşti NIS Petroleum (controlată de acţionari ruşi), care l-au anunţat că, în calitate de deţinători a două licenţe de explorare-exploatare a gazelor în perimetrele Derna şi Băile Felix, doresc să înceapă în ambele zone activităţile de explorare.

"Eu le-am spus încă de bun-venit că sunt într-un judeţ nu tocmai prietenos cu ei din acest punct de vedere", afirmă Popa că le-a replicat oficialilor NIS Petroleum, sugerând că aceştia vor să extragă gaze de şist.

Cunoscut adversar al exploatării gazelor de şist, Cornel Popa a afirmat că este adeptul independenţei energetice, dar din surse regenerabile, nu cu preţul afectării mediului şi sănătăţii bihorenilor.

"Ştiu că noi, ca stat, avem nevoie de independenţa energetică, dar ştiu şi că avem potenţial încă nepus în valoare din sursă eoliană, hidro şi solară, deci putem face rost de cât mai multă energie verde. Sunt pentru acest tip de energie şi sunt pentru exploatarea potenţialului turistic al judeţului, aproape nepus în valoare, şi pentru exploatarea potenţialului geotermal", a explicat Popa, amintind că există încă resurse serioase din acest punct de vedere, de apă termală, în diverse zone ale judeţului - Săcueni, Valea lui Mihai, Marghita, Salonta, Beiuş, Ştei şi Aleşd.

De asemenea, Popa a subliniat că "nu îndemn pe nimeni la acte reprobrabile, antisociale sau asociale", adică nu instigă locuitorii din comunele cuprinse în cele două perimetre la revolte împotriva NIS Petroleum, dar consideră că activitatea acestei companii nu trebuie "să afecteze mediul şi traiul oamenilor".

Întrebat dacă reprezentanţii NIS Petroleum i-au comunicat şi data când va începe activitatea de explorare, Cornel Popa a spus că nu, dar a dat de înţeles că acest lucru s-ar putea întâmpla după Paşte, pentru că "n-or să se apuce (n.r. - să foreze) taman de Florii".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Bihorul nu e zona seismica, deocamdata
intrebati orice mare cunoscator autorizat, sa vedeti ca oradea, cel putin in momentul de fatza nu exista vreun risc seismic, de cutremure. sa vedeti ce se va intampla dupa exploatarea gazelor de sist in judet, daca va fi cazul. oricum, americanii si canadienii au recunoscut deja oficial ca nu e tocmai ok sa perforezi dupa gaze de sist, ca se produc apoi cutremure. in plus a devenit deja mai scump sa faci energie din gazele de sist, decat sa exploatezi alte forme de energie neconventionala. cel putin se va stii ca in bihor nu sunt sufiente gaze de sist, nu e rentabil sa le exploatezi si oamenii nu sunt de acord cu exploatarea gazelor de sist la ei in judet.
Postat 03 Aprilie 2015, 13:05 de vg
Autorizaţiile de construire trec pe la Consiliul judeţean sau vorbim ca să ne aflăm în recomandări ???
Se duce naibii toată şandramaua unificării cu Oradea, că acum nu mai vrea municipiul să se asocieze cu o comună care e model pentru expoatarea gazelor de şist ... mai mult decât atât Oradea va recurge la desfiinţarea tuturor racordurilor de apă potabilă dintre cele două localităţi, iar turismul geotermal va fi o amintire !!! Asta pentru bunăstarea descreieratului de la Moscova care vrea cu orice preţ zânzanie pe teritoriul foştilor aliaţi ai CAER !!! Măi politrucilor, voi aveţi sânge în instalaţie sau v-o trageţi doar între voi ca să arătaţi publicului care e mai fălos tot la patru ani ???
Postat 02 Aprilie 2015, 14:21 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON