URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 15 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Timp de 15 ani, liberalul Ilie Bolojan s-a împotrivit ca administrația publică să se implice în fotbalul bihorean. Nu-i mai puțin adevărat că, pe vremea aceea, cel mai scurt drum spre pușcărie s-a dovedit a fi implicarea în fotbal. Au fost rare cazurile de oameni de afaceri sau primari care să nu fi fost implicați penal pentru suportul acordat echipelor. Căci fotbalul îți poate aduce notorietate, dar și niște cătușe de toată frumusețea.
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Octombrie 2019, 14:28

Concedieri în masă, la fabrica de încălţăminte Melania din Aleşd: 330 de oameni vor fi daţi afară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Firma Melania, un important angajator din zona Aleşd, le-a dat veşti proaste muncitorilor: 330 dintre ei vor fi concediaţi. Fabrica de încălţăminte a intrat în restructurare, astfel că va păstra doar 120 de angajaţi.

Reprezentanţii Melania au depus deja notificări de concediere colectivă atât la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, cât şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor.

„Angajatorul motivează această măsură prin lipsa comenzilor. Rămân circa 120 de oameni, din 453. Problema este că în zonă nu există alt angajator care să-i preia. Piaţa muncii din Oradea absoarbe cu uşurinţă 300 de oameni, dar nu poţi obliga pe nimeni să facă naveta la 45 de kilometri. Ideal ar fi să avem un angajator care să-şi deschidă o unitate în zonă”, a declarat directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba.

Joi, Békési s-a deplasat la fabrică, pentru a discuta cu muncitorii şi a le prezenta ce posibilităţi au de angajare, la alte companii.

Primarul din Aleşd, Ioan Todoca, a confirmat că Melania are probleme din lipsă de comenzi. "În urmă cu zece ani, fabrica avea 1.200 de angajaţi. Oamenii au început să nu vină la lucru în perioada muncilor agricole, preferând aceste activităţi în loc să ia salariul minim. Apoi concurenţa, în special cea din China, a făcut să scadă comenzile. Dacă în urmă cu zece ani se primea o comandă de 300.000 de perechi, acum aceasta s-a redus la 20.000 de perechi”, a declara Todoca, pentru alesdonline.ro.

În acest an, mai multe fabrici de încălţăminte şi confecţii din judeţul Bihor au întâmpinat probleme financiare, din lipsă de comenzi. În primăvară, trei astfel de firme s-au închis, inclusiv una din Tinăud, unde 120 de oameni, adică toţi angajaţii, au fost concediaţi. Celelalte două fabrici, ambele din Oradea, au dat afară, în total, 430 de muncitori.

Citeşte pe această temă şi articolul"Fabricile de încălţăminte şi confecţii din Bihor mor încet: Cel puţin 500 de angajaţi vor fi concediaţi în următoarea perioadă"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7329 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON