URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Decembrie 2014, 16:14

Bilanţul vânătorii de la Balc: aproape 200 de mistreţi împuşcaţi, carnea lor va fi donată pentru orfani şi bătrâni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Protestele din ultimii ani desfăşurate de ONG-urile pentru apărarea drepturilor animalelor în faţa intrării pe domeniul cinegetic de la Balc închiriat de omul de afaceri Ion Ţiriac au făcut ca anul acesta invitaţii la vânătoarea de mistreţi să fie mai discreţi ca oricând. Primarul din Monte Carlo, George Marsan, de pildă, a şi declinat invitaţia, tocmai pentru că reprezentanţii Vier Pfoten i-au cerut să nu mai participe la "măcel".

Pe durata celor două zile ale weekend-ului trecut, la Balc au fost prezenţi, totuşi, numeroşi invitaţi din aristocraţia economică şi politică a Europei, dar şi "începători", între care, de exemplu, designerul italian Stefano Ricci. "A fost pentru noi o ocazie să ne întâlnim, suntem prieteni vechi, şi să discutăm", a spus unul dintre oaspeţii tradiţionali ai lui Ţiriac, prinţul Dimitrie Sturdza, explicând că nu contează atât numărul ori mărimea trofeelor, cât plăcerea de a se revedea a unor persoane legate prin vechi amiciţii.

Deşi nicio sursă oficială nu a dorit să comunice numărul exact al animalelor împuşcate, acesta "bate" spre 200. "Colegii mei au prelevat probe pentru analize, iar după ce se va confirma că animalele nu au fost bolnave, carnea va fi trimisă la o unitate de procesare a cărnii de mistreţ", a explicat pentru BIHOREANUL şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare, dr, Remus Moţoc. În final, preparatele vor ajunge la un orfelinat şi un azil de bătrâni din judeţul Braşov.

Potrivit unor surse, gonacii recrutaţi din rândul localnicilor au fost plătiţi la ediţia din acest an cu câte 100 lei, iar vânătorii cu 140 lei, plus câteva kilograme de carne de mistreţ.

Majoritatea invitaţilor lui Ion Ţiriac s-au întors spre case cu avioanele private, cu care de altfel şi veniseră vineri la Oradea. Conform programului iniţial, acestea trebuia să aterizeze pe Aeroportul din Debreţin, însă acesta a fost acoperit de ceaţă.

Ultimul vânător care a plecat a fost, cum era de aşteptat, chiar Ţiriac, care însă a refuzat să stea la discuţii cu presa, spunând că nu ştie dacă acesta a fost ultimul an în care a găzduit deja celebra vânătoare de la Balc. Nu de alta, dar contractul de concesionare pentru domeniul preferat al lui Nicolae Ceauşescu expiră fără a se şti dacă există şi intenţia prelungirii sale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mistretii
Am vaga impresie ca la vanatoarea de la Balc e din ce in ce mai greu sa faci diferenta dintre mistreti si vanatori. Asa ca rog mare atentie la caminele de batrani si orfelinate, aveti grija la ce mancati.
Postat 23 Decembrie 2014, 11:00 de Bolojan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON