URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Pare ciudat, dar creșterea șomajului în Oradea este un semn bun, pe care-l așteptăm de zeci de ani. În ultimele luni s-au închis mai toate fabricile de confecții și pantofi care lucrau în sistem lohn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iunie 2018, 10:54

Atenţie pe unde călcaţi! O bihoreancă a ajuns la Terapie Intensivă după ce a fost muşcată de o viperă la Stâna de Vale

Atenţie pe unde călcaţi! O bihoreancă a ajuns la Terapie Intensivă după ce a fost muşcată de o viperă la Stâna de Vale foto:generic transilvania-tv.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O bihoreancă în vârstă de 32 ani din comuna Câmpani a ajuns la spital, duminică după-amiază, după ce a fost muşcată de o viperă la Stâna de Vale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al UPU-SMURD Bihor, dr. Dacian Juca, femeia a povestit că a călcat accidental pe şarpe în timp ce culegea afine pe marginea drumului, reptila muşcând-o de gamba stângă.

Iniţial, bihoreanca a fost transportată la Spitalul Municipiului Beiuş, de unde a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean Oradea, singurul loc din judeţ unde se găseşte ser antiviperin.

„Pacienta a ajuns la UPU cu simptome caracteristice muşcăturii de viperă: vărsături, greţuri, edem şi durere la nivelul gambei stângi, acolo unde a fost muşcată”, a declarat dr. Juca.

Medicii i-au administrat femeii serul antiviperin şi au internat-o la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului pentru supraveghere. Starea ei este stabilă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Precizari -Spitalul Municipal Beius
Pentru o corecta informare, precizam urmatoarele: Spitalul Municipal Beius detine in stoc ser antiviperin, la Compartimentul de Primire Urgente. Referitor la cazul prezentat in articol, medicii de garda, care au gestionat cazul, au acordat primul ajutor pacientei pentru muscatura de vipera. Pacienta a fost monitorizata in CPU fiind stabila hemodinamic, fara manifestari sistemice. Conform protocoalelor, serul antiviperin se administreaza numai in cazul aparitiei unor efecte sistemice severe. S-a luat legatura cu UPU Oradea pentru trimiterea pacientei in vederea internarii si supravegherii. Dr. Teaha Monica, Director Medical
Postat 25 Iunie 2018, 15:17 de spitalulbeius
Trebuie
Trebuie sa fii manager idiot sa nu ai ser antiviperin la spitalul din Beius ,stiid ca Stana de Vale este aproape de Beius.Aduci nefericita la Oradea,cheltui bani cu elicopterul si si pierzi timp.Cred ca la asemenea oameni poti sa le dai milioane de lei salar,ca omul prost tot asa ramane.
Postat 25 Iunie 2018, 12:24 de meloman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7176 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON