URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Iunie 2015, 16:26

Alexandru Kiss are interdicţie de a deţine funcţii ori să desfăşoare vreo activitate în Consiliul Judeţean Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor care, miercuri, a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul omului de afaceri Beneamin Rus şi a vicepreşedintelui Consiliului judeţean Bihor, Alexandru Kiss, le-a impus celor doi şi anumite restricţii, printre care şi unele legate de profesiile şi funcţiile deţinute de cei doi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Bihor, judecătorul Cristian Monenci, încheierea de arestare a impus restricţii ce vizează calităţile, profesiile sau funcţiile pe care cei doi inculpaţi le-au deţinut în momentul în care au comis faptele. "Beneamin Rus nu mai are voie să deţină calitatea de administrator, dar nici să desfăşoare vreo activitate în cadrul grupului de firme pe care îl deţine", a spus judecătorul.

Măsuri similare s-au decis şi pentru Alexandru Kiss. Consilier judeţean şi vicepreşedinte al CJ Bihor, acesta nu mai are dreptul să deţină vreo funcţie ori să desfăşoare vreo activitate în cadrul instituţiei.

Dispoziţiile sunt valabile pentru 60 de zile, adică pentru perioada în care Rus şi Kiss au fost puşi sub control judiciar, însă va intra în vigoare doar dacă încheierea de arestare va fi menţinută şi de Curtea de Apel Oradea. Asta, întrucât verdictul a fost contestat de procurorii DNA Oradea, cei care propuseseră arestarea celor doi pentru 30 de zile.

În cazul în care soluţia Tribunalului va fi menţinută, Alexandru Kiss ar putea fi revocat din funcţia de vicepreşedinte, iar mandatul său de consilier judeţean ar putea fi suspendat.

Alexandru Kiss şi Beneamin Rus au fost reţinuţi, marţi, într-un dosar în care liderul UDMR Bihor este acuzat că ar fi realizat venituri necuvenite de peste 4,3 milioane euro după ce ar fi intervenit ca firmele Keviep şi Selina să beneficieze de contracte publice, dar şi pentru ca o societate, nenominalizată încă, să furnizeze cărbune la suprapreţ CET-ului orădean.

Alexandru Kiss a fost inculpat pentru spălare a banilor, în formă continuată (4 infracţiuni); abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial; luare de mită şi trafic de influenţă, în formă continuată.

La rândul său, Beneamin Rus, administratorul grupului Selina, e acuzat de săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor în formă continuată (2 infracţiuni) şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Miercuri seară, judecătorul de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor a respins propunerile de arestare preventivă formulate de procurorii DNA Oradea pe numele celor doi, dispunând o măsură mai blândă, cea a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, încheierea de arestare fiind contestată imediat de procurorii DNA.

Citiţi pe aceeaşi temă articolele:

Recital Sanyi Kiss, la ieşirea din sala de judecată: A fost fain în arest. Atmosferă bună, colegi buni, este apă caldă... (VIDEO)

VIP-uri în dubă: Alexandru Kiss şi Beni Rus au fost duşi la arestare încătuşaţi

DNA acuză: Alexandru Kiss, şpăgi de peste 4 milioane euro, inclusiv pe seama CET-ului orădean

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Măsurile dispuse pentru Kiss ar trebui extinse şi pentru consilierii judeţeni !!!
Nu cu mult timp în urmă, procurorii au înaintat o adresă către CJ Bihor în care solicitau un răspuns tranşant, prin o Hotărâre de consiliu luată de consilierii judeţeni, privind constituirea instituţiei ca parte civilă, în vederea recuperării prejudiciului creat în urma contractului cu Selina (exact de acest caz era vorba) !!! Consiul judeţean, prin votul consilierilor judeţeni întruniţi în şedinţă ordinară lunară, au hotărârt că nu e nevoie ca judeţul să se constituie ca parte civilă în acel dosar ... că doar ce contează nişte milioane de euro pentru contribuabili, nu-i aşa ??? Aşadar, interdicţia desfăşurării de activitate ar trebui extinsă şi la aceşti consilieri judţeni, nu numai la vicepreşedintele ales chiar de ei !!! L-au ales să fure ??? Atunci să răspundă toţi, în solidar !!!
Postat 04 Iunie 2015, 17:29 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON