URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10.000 de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16.000 de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Februarie 2020, 13:40

Al doilea suspect de coronavirus, internat în Oradea: Un şofer care a lucrat într-o comună din Italia închisă de autorităţi a fost ridicat din Borş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat de 50 de ani originar din judeţul Neamţ, de profesie şofer, care a lucrat în Italia într-o comună de lângă oraşul Piacenza închisă de autorităţile italiene din cauza coronavirusului şi revenit marţi noaptea în ţară prin vama Borş, a devenit al doilea pacient internat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea, sub izolare, după o orădeancă de 52 ani revenită duminică din Veneţia şi internată în cursul zilei de marţi.

Fără semne de boală

"Azi-noapte, la ora 1.00, am fost anunţată de colegii din vama Borş că un bărbat care dorea să intre în ţară, revenind din Italia, a declarat că pe 14 februarie a fost într-o comună închisă de autorităţile italiene în zona Piacenza din cauza coronavirusului. Bărbatul este şofer acolo, lucrează pe o autoutilitară şi a fost în comuna respectivă pentru a descărca şi încărca marfă. Tot la trei luni se întoarce în ţară, de aceea a vrut să intre şi de data aceasta prin Borş. Este important de precizat că nu prezintă simptome de îmbolnăvire", a declarat BIHOREANULUI şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă.

Potrivit acesteia, autorităţile au urmat procedura instituită pentru asemenea situaţii, chiar dacă bărbatul nu avea niciun semn de boală, doar fiindcă a trecut printr-o zonă unde au existat îmbolnăviri. "O ambulanţă l-a transportat direct la secţia de Boli Infecţioase, unde a fost pus sub izolare. I s-au prelevat probe biologice care au fost duse spre analize la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, rezultatele, cel mai probabil, urmând să le avem mâine (n.r. – joi)", a mai explicat şefa DSP Bihor.

În schimb, în cursul zilei de miercuri este aşteptat rezultatul pentru probele prelevate orădencei internate în ziua precedentă, care ceruse intervenţia Ambulanţei fiindcă ar fi avut febră şi dureri musculare.

În legătură non-stop

Pe de altă parte, Prefectura Bihor reiterează că în judeţ a fost amenajat un centru de carantină pentru preluarea persoanelor suspecte de îmbolnăvire cu COVID-19, capacitatea acestuia fiind de 48 locuri. De asemenea, potrivit Prefecturii, un alt centru, de rezervă, are o capacitate de 30 locuri.

Întrucât în judeţul Bihor funcţionează cinci puncte de trecere a frontierei, prin care tranzitează zilnic un mare număr de persoane care intră în ţară din ţări unde au fost identificate persoane bolnave ori suspecte de îmbolnăvire cu coronavirus, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte zilnic pentru a monitoriza şi analiza situaţia.

O parte din membrii acestuia, cum ar fi prefectul şi subprefecţii, şefii DSP Bihor şi ai UPU-SMURD Bihor, dar şi ai SAJ Bihor şi managerii principalelor spitale din judeţ, comunică în timp real cu privire la orice schimbare a situaţiei privind riscurile de îmbolnăvire cu coronavirus.

UPDATE: Femeia nu are coronavirus

Orădeanca de 52 de ani internată marţi după ce a sunat la 112 să ceară ajutor medical fiindcă avea febră şi dureri musculare după ce, duminică, revenise din Italia, nu are coronavirus. Specialiştii Centrului Regional de Boli Infecţioase din Timişoara au comunicat miercuri Direcţiei de Sănătate Publică Bihor rezultatul analizelor făcute în cursul zilei precedente.

UPDATE 2: Nici bărbatul nu are coronavirus

Şoferul din Piatra Neamţ internat la Oradea nu suferă de virusul COVID 19, arată rezultatele primite joi de DSP Bihor. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
daca nu
Dacă nu prezintă simptome după internare la infecțioase sigur va prezenta!
Postat 26 Februarie 2020, 14:04 de unomoarecare
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON