URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Iunie 2018, 20:57

Afară cu NIS! Consiliul Local din Toboliu a interzis accesul utilajelor companiei pe drumurile comunei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nemulţumirile exprimate vocal de localnicii din Toboliu vizavi de prospecţiunile demarate de compania NIS Petrol pe teritoriul satelor lor au avut efect.

Consiliul Local al comunei a emis, joi, o hotărâre prin care interzice accesul utilajelor grele, cu excepţia celor agricole, pe drumurile publice. Aşadar, nici maşinăriile folosite de NIS nu vor mai putea intra prin sate.

Decizia a fost luată sub ochii sătenilor prezenţi la şedinţă şi prin votul unanim al tuturor aleşilor. "Primarul a spus că şi el ţine cu sătenii. Acum, după ce a văzut că suntem nemulţumiţi, a zis că trebuie să scoatem afară NIS-ul din comună", a relatat BIHOREANULUI un localnic din Toboliu.

În replică, NIS Petrol a notificat Primăria că o va da în judecată. Totuşi, reprezentanţii companiei au strâns geofonii întinşi pe terenurile sătenilor şi folosiţi la prospecţiunile seismice.

Decizia Consiliului Local din Toboliu vine după ce, marţi, aproape o sută de săteni s-au adunat în faţa Primăriei din comună, cerându-i primarului Pavel Maier să oprească operaţiunile demarate de NIS Petrol, companie ce deţine o licenţă de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru a prospecta subsolurile perimetrului EX-3, care se întinde pe teritoriul comunelor Toboliu, Girişul de Criş, Sântandrei, Sânnicolau Român, Gepiu şi Nojorid.

Oamenii s-au arătat nemulţumiţi că utilajele le-au distrus culturile, consecinţă la care nu se aşteptau când au semnat acordurile de acces cu reprezentanţii NIS, sătenii crezând că activităţile vor demara înainte ca ei să-şi lucreze holdele. Degeaba au încercat, atunci, reprezentanţii NIS Petrol să-i convingă pe oameni că vor fi despăgubiţi pentru distrugeri, că aceştia nu s-au mai lăsat înduplecaţi.

UPDATE: 

Până la urmă, aleșii s-au răzgândit. Citiți pe această temă articolul ”La loc comanda! Consiliul Local din Toboliu nu interzice accesul utilajelor NIS, dar va pregăti un regulament de acces pe drumurile comunei”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nis-gazprom
O alta manevra a rusilor in incercarea lor disperata de a scapa de embargou, inregistreaza companii in Serbia. Oare nu isi da nimeni seama de asta? Oare in care alte state membre mai avem companii rusesti? Cred ca suntem singurii in halu asta de prosti la eliberat autorizatii. Ori cineva tocmai isi numara banutii de la Putin? Si rusii isi dau seama ca doar asa mai pot si ei ceva, ei produc pt ei si tarile de lumea a 7, abia mai exporta ceva gaz. Si nu importa de la tarile in tratat nimic. Pot importa din Uzbekistan sau Azerbaidjan daca or avea ce. Da-le Doamne mintea cea de le urma.
Postat 02 Iunie 2018, 04:37 de poiu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON