O dorinţă enunţată de mai multă vreme de primarul Ilie Bolojan s-a concretizat! Atât clădirea municipalităţii, cât şi instituţiile din subordine vor primi, în 2016, curent de la RDS&RCS, în urma licitaţiei derulate vineri pe Bursa Română de Mărfuri (BRM).
Potrivit unui comunicat transmis luni de Primăria Oradea, beneficiarul achiziţiei este Asocierea formată din: Municipiul Oradea (energia electrică aferentă clădirilor proprii), Administraţia Imobiliară Oradea (inclusiv unităţile de învăţământ), Administraţia Socială Comunitară Oradea, Clubul Sportiv Municipal Oradea, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic Municipal dr. Gavril Curteanu, SC Termoficare SA Oradea şi SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea.
Astfel, având în vedere faptul că preţul actual pentru furnizarea energiei electrice este de 163 lei/MWh, prin noul furnizor, se va înregistra o scădere a facturilor de aproximativ 14% pe an.
"Runda de licitaţie a fost adjudecată la preţul de 140 lei fără TVA pentru 1 MW, ofertat de SC RCS-RDS SA. Economia realizată astfel de asocierea formată din instituţiile şi companiile din subordinea Consiliului Local împreună cu cele 42 de instituţii subordonate, în decursul unui an calendaristic, este de aproximativ 500.000 lei cu TVA", arată comunicatul.
"Faptul că achiziţia s-a derulat prin BRM ne-a fost de folos. Preţul obţinut a fost sub nivelul estimat şi totul a decurs mult mai repede", a spus Manuela Maghiar, şefa Serviciului Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Oradea, cea care a asigurat organizarea procedurii.
Cantitatea estimată de energie electrică care a făcut obiectul achiziţiei este de 17.750 MWh şi cuprinde 15.900 MWh de joasă tensiune şi 1.850 MWh de medie tensiune.
Contractul de furnizare se va încheia pentru o perioada de 12 luni, din ianuarie 2016 până în 31 decembrie 2016, cu posibilitatea prelungirii prin act adiţional pe o perioadă de maxim 4 luni în anul 2017.
"Este prima licitaţie organizată de Primăria Oradea pe Bursa de Mărfuri şi ne bucurăm că a fost încheiată cu succes. Ne-am atins scopul propus prin scăderea preţului de furnizare a energiei electrice, iar economia de fonduri ne va permite să creştem bugetul alocat investiţiilor publice în anul următor", a precizat city-managerul Eduard Florea.
Comunicatul mai menţionează şi că municipalitatea a decis să deruleze pe Bursa de Mărfuri achiziţia de curent având în vedere atât preţul (între altele mecanismul de licitaţie a preţului oferă posibilitatea scăderii în trepte a preţurilor ofertanţilor atât faţă de ofertele financiare iniţiale, cât şi în timpul rundei de licitaţie), cât şi termenul redus de desfăşurare a procedurilor (ordinul este programat la tranzacţionare în 7 zile din momentul emiterii lui), numărul mare de ofertanţi (datorită cantităţilor importante tranzacţionate la nivelul total al pieţei), cât şi modul de selectare a ofertanţilor (faptul că agentul de bursă realizează selecţia ofertanţilor înainte de a fi admişi la tranzacţionare).
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.