URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Octombrie 2017, 12:49

Accident în Piaţa Unirii: O tânără de 21 de ani a ajuns la spital

Accident în Piaţa Unirii: O tânără de 21 de ani a ajuns la spital foto: Facebook Grupul Info Trafic Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O tânără în vârstă de 21 ani din Oradea a ajuns la spital, luni seară, după ce a fost lovită pe o trecere de pietoni din Piaţa Unirii de o maşină al cărui şofer nu i-a acordat prioritate de trecere.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, accidentul a fost reclamat la numărul de urgenţă 112 la ora 22, tânăra fiind acroşată de maşina unui orădean în vârstă de 39 ani.

"Tânăra era angajată în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, iar şoferul nu a acordat prioritate de trecere", se arată în informare.

Victima accidentului a fost preluată de un echipaj al SMURD Bihor şi transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea.

"Pacienta a suferit un traumatism cranio cerebral minor şi a rămas internată pentru supraveghere la secţia de Neuropsihiatrie", a declarat purtătorul de cuvânt al SMURD-UPU Bihor, dr. Alexandru Mateoc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
nu e cazul de semafor
In primul rand nu puteti spune ca "soferul probabil ca a gresit" atunci cand a lovit un pieton pe trecerea de pietoni. Sau dv credeti cumva ca a gresit pietonul, care s-a aruncat sub masina, ca sa se sinucida? Orice oras european are zone pietonale. Cu cat mai intinse zonele pietonale, cu atat mai civilizat orasul. De ce trebuie musai sa trecem prin centrul orasului, ca sa ajungem din punctul A in punctul B? De ce Oradea nu poate aspira la statutul de oras civilizat si european, convertind toata zona centrala istorica in arie pietonala? Ar fi o bijuterie unica in Romania. Situatia actuala in care Piata Unirii e traversata de o artera intens circulata nu este una normala. Nici pietonii, nici soferii nu sunt multumiti. Primaria ar trebui sa se hotarasca. Si in mod sigur decizia corecta ar fi interzicerea circulatiei auto prin Piata Unirii.
Postat 24 Octombrie 2017, 23:08 de 1_care_stie
semafor !
eu nu inteleg cate accidente mai trebuie sa se intample si cat timp trebuie sa piarda oamenii pt a intelege ca si acolo trebuie montat un semafor. La fel s-a intamplat si in centrul civic. Pe strada Independentei se circula intens, iar pietonii trec in viteza si de multe ori fara sa se asigure spre pod, ingreunand traficul si punand la grea incercare soferii. Nu vreau sa scuz soferul care nu a acordat prioritate si care probabil a gresit din acest punct de vedere.
Postat 24 Octombrie 2017, 16:45 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON