URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Decembrie 2018, 13:54

Accident de muncă mortal la Oradea: Un muncitor, angajat la negru, a fost strivit de o conductă de gaz

Accident de muncă mortal la Oradea: Un muncitor, angajat la negru, a fost strivit de o conductă de gaz foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Moarte cumplită pentru un bihorean în vârstă de 30 ani din Săcueni care, miercuri, în timp ce lucra la extinderea reţelei de distribuţie a gazului pe strada Uzinelor, la circa 1 kilometru de UAMT, a fost strivit de o conductă desprinsă din hamul cu care un utilaj urma să o coboare în şanţ.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, tragedia s-a produs miercuri, la prânz, în jurul orei 13.00 –13.30. Tânărul lucra pentru o firmă care luase în subantrepriză o parte din lucrările de extindere a reţelei de distribuţie a gazului şi era pe şantier împreună cu fratele său, acesta din urmă fiind însă angajat al societăţii.

La un moment dat, în timp ce victima se afla în şanţ şi aştepta ca un coleg de muncă să coboare conducta cu un utilaj, ca să o poată fixa pentru a fi sudată. Din nefericire, însă, conducta n-a fost bine ancorată şi s-a desprins, lovindu-l în cap pe tânărul din şanţ. Potrivit martorilor, când a văzut ce s-a întâmplat, fratele victimei a intrat în şoc şi a fugit de la faţa locului.

Ancheta în caz este efectuată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Bihor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi în colaborare cu specialiştii Inspectoratului Teritorial de Muncă, pentru ucidere din culpă şi încălcarea Codului Muncii, sursele BIHOREANULUI dezvăluind că tânăra victimă nici nu avea măcar contract de muncă.

Căutat de BIHOREANUL, şeful ITM Bihor, Marius Rotar, a confirmat declanşarea unei anchete. „S-a deschis un dosar. Facem cercetări pentru a stabili cauza accidentului de muncă dar şi cine se face vinovat de această întâmplare nefericită. Din primele date, acest tânăr nu avea contract de muncă, deci nici protecţie socială şi nici instructaj în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, a spus şeful ITM.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
cauza accidentului de muncă dar şi cine se face vinovat
Pina se aduna procurorii ,politistii si inspectorii itm sa faca dosare si hirtii inutile si sa gaseasca vinovatii,ar fi oare prea complicat pentru statul social sa dea o compensatie baneasca familiei decdatului,sa zicem trei vouchere de vacanta pentru bugetari, sau 6,sau 9... ca omul a murit totusi pe un santier,muncind sa bage tevi de gaz poporului,nu la ski sau in club? In alta ordine de idei,de ce nu se percepe un procent minuscul din taxele pe munca de cca 42% aplicate tuturor angajatilor romani,cu care sa se creeze un fond special pentru accidente,invaliditati si deces.Clienti potentiali,meserii cu risc: pompieri,constructori,politie,industrii grele?Sau polita de asigurare obligatorie platita de angajator pentru acestia?Unde e Olguta,ce-ati facut cu ea?
Postat 08 Decembrie 2018, 00:10 de excalibur
Itm pe teren nu la scris hartii pentru birocratie!
Itm bihor ar trebui sa invete sa tina sub control situatia din teren nu numai la reclamatii sa faca iesiri precum fac si omologii lor din uniune ! Una este sa cheltui banii statului stand la birou si iesind la reclamatii iar alta este sa previi si sa tii sub control strict situatia din teren bineinteles acolo unde este cazul si se stie unde dar dupa model romanesc nu se face! Azi omul acela era in viata daca ca si multi altii daca prestatorul de servicii stia ca nu se poate altfel decat respectand legile de protectie a muncii!
Postat 07 Decembrie 2018, 21:01 de andorciprian
protectia muncii
Daca avea protectia muncii facuta nu mai cadea conducta? Credeti ca el nu era tot acolo?
Postat 07 Decembrie 2018, 14:11 de cristi11
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON