Şipoş era prorector al Universităţii din mai 2012, numit de rectorul Bungău când a câştigat alegerile universitare. După un mandat de doi ani şi jumătate, prorectorul a refuzat să explice, clar şi concret, de ce şi-a înaintat demisia, invocând doar "motive obiective şi subiective".
"Cu toţii ne dorim ca Universitatea să funcţioneze în parametrii normali. Poate că diferenţe sunt în privinţa măsurilor care trebuie luate", s-a rezumat să declare el, fără să spună însă cu ce măsuri luate nu a fost de acord sau ce măsuri a propus şi nu i-au fost avizate.
Surse neoficiale spun că Şipoş ar fi ales să demisioneze pentru că susţine restructurarea din temelii a Universităţii, pe care rectorul Constantin Bungău ezită, însă, să o facă.
La insistenţele jurnaliştilor, Şipoş a lăsat să se înţeleagă doar că lipsa finanţării ar putea fi unul din motivele demisiei sale. "O universitate trebuie să funcţioneze la parametrii normali şi ca să funcţioneze are nevoie de resurse", a spus fostul prorector.
El a mai precizat însă că îi mulţumeşte rectorului Constantin Bungău pentru că l-a ales în echipa lui şi a garantat că va fi alături de echipa de conducere a Universităţii "în toate proiectele benefice".
La rândul său, rectorul a declarat că regretă că nu l-a putut face pe Şipoş să se răzgândească. Bungău a mai spus că nu a decis încă dacă va numi un nou prorector responsabil cu managementul cercetării şi relaţii internaţionale sau va trece aceste atribuţiuni în sarcina unuia dintre cei patru prorectori rămaşi pe funcţie: Ioan Gheorghe Ţară, Marcel Roşca, Marcela Prada şi Simona Trip.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.