URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10.000 de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16.000 de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Iunie 2015, 15:09

Promovabilitate 100% la concursurile de inspectori şcolari. Şapte inspectori s-au retras înainte sau în timpul examenului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a finalizat concursurile pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari. Toţi cei care au susţinut examenele le-au şi promovat, însă cinci candidaţi s-au retras înainte de examen, iar alţi doi în timpul probelor.

"Din 22 de candidaţi, şapte s-au retras, 15 sunt promovaţi, unii dintre ei pe fracţiuni de posturi. Cu aceştia vom încheia contractele, dar după perioada de contestaţii", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL şeful IŞJ Bihor, Nicolae Avram.

Asta înseamnă că din cele 23,5 posturi disponibile, Inspectoratul Şcolar are ocupate prin concurs doar 12 posturi.

Inspectorii care au promovat examenele sunt Mircea Boţog (inspector pentru arte), Luminiţa Citre (biologie), Ioana Codrean (management instituţional), Daniela Duma (educaţie permanentă şi activităţi extraşcolare), Emilia Ferko (limba şi literatura maternă maghiară), Călin Hoţupan (educaţie fizică şi sport), Viorel Ilea (limba şi literatura română), Alexandru Mlinarcsik (minoritatea slovacă), Elena Moţoc-Chivari (proiecte educaţionale), Gabriela Nan (matematică), Florin Negruţiu (religie şi proiecte educaţionale), Adriana Oniţa-Avram (management instituţional), Elisaveta Roşu (istorie-geografie) şi Alina Vese (învăţământ special).

Candidaţii care s-au retras din concurs sunt actualii inspectori Florian Mieluţ (învăţământ profesional şi tehnic), Sînziana Neşiu (dezvoltarea resursei umane), Silviu Torjoc (fizică-chimie), Felicia Ianţa (învăţământ primar, limba română), Nicolae Şaitoş (dezvoltarea resursei umane), dar şi singurii "outsideri" ai concursului, profesorii Adela Porge (candidat la postul de inspector de limba română) şi Ciprian Romeo Frunză (candidat la postul de inspector de arte).

Pe posturile neocupate prin concurs, vor rămâne aceiaşi inspectori şcolari. "Rămân cu delegaţie până la data de 31 august cei care sunt pe post. Ce se întâmplă după data de 1 septembrie vom decide atunci", a mai spus inspectorul şcolar general.

Şi pe funcţiile unde nu a existat niciun candidat rămân aceiaşi inspectori: Peto Csilla (educaţie timpurie în limba maghiară), Horea Abrudan şi Alin Novac-Iuhas (ambii inspectori şcolari pentru managementul resurselor umane), Lucia Caciora (învăţământ preprimar), Lupău Mădălina (învăţământ particular şi pentru acces la educaţie) şi Anca Mile (limbi moderne).

Citeşte pe această temă şi articolele:

La vremuri noi, tot ei! La concursurile pentru inspectori şcolari s-au înscris doar ocupanţii funcţiilor

Actualii inspectori şcolari adjuncţi, singurii candidaţi la concursul organizat de Ministerul Educaţiei

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Incredibil
Toti acesti inspectori au promovat examenul fiind sustinuti de partide aflate la putere. Verificati cati apartin {SD-ului si cati UNPR-ului. Rusine Avram si partidului din care provii.
Postat 22 Iunie 2015, 22:16 de cantaretul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7413 RON
  • 1 EUR = 4.9732 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON