URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Iulie 2015, 15:58

Ministrul Educaţiei s-a declarat impresionat de cazul şefei de promoţie de la liceul Unirea din Ştei, eliminate de la Bac. Dar degeaba!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a făcut declaraţii legate de cazul tinerei Alexandra Burtă, şefa de promoţie de la Liceul Unirea din Ştei, care se află între cei 108 elevi eliminaţi de la Bacalaureat, acuzaţi că au vrut să fraudeze examenul.

„Din păcate fiind caz special, și eu am fost impresionat. Fiind caz special, și o să vă mai dau exemple, am cerut corpului de control analiza. Din păcate s-a confirmat, nu a fost un simplu accident. A cooperat în examen cu colegii din stânga și din dreapta. Din păcate da, a fost reverificat acest caz punctual”, a spus Sorin Cîmpeanu, în cadrul emisiunii Fabrica, la Realitatea Tv.

Practic, fata a fost eliminată pentru că a fost "sursă" şi alţii au copiat de pe ciorna ei. Drama ei a ajuns şi la preşedintele Klaus Iohannis, ca urmare a unui memoriu depus de părinţi.

"Sperăm să se reanalizeze înregistrările şi să fie eliminaţi cei care au copiat, nu cei de la care se spune că au copiat. Este o problemă socială în oraşul Ştei faptul că 40% dintre absolvenţii de liceu nu mai pot urma o facultate şi nu-şi pot face un viitor. Am şi avut ieri seară o întâlnire pe tema asta cu primarul oraşului, cu viceprimarul şi cu membrii comisiei de învăţământ a Consiliului Local", a declarat vineri BIHOREANULUI şi Voicu Burtă, tatăl fetei. 

Alexandra Burtă a terminat liceul ca şefă de promoţie, perioadă în care s-a pregătit intens atât pentru examenele de la Bacalaureat, cât şi pentru admiterea la Facultatea de Medicină din Timişoara. Tânăra visa să intre la specializarea Farmacie, la fără taxă. „Am învăţat la şcoală şi am muncit pentru a-mi crea un viitor. Am privit Bacalaureatul ca pe un examen foarte important, pentru care m-am pregătit cu profesori la fel cum m-am pregătit şi pentru admitere. Evident că pentru admitere m-am pregătit mult mai mult, este mult mai importantă pentru mine, dar Bac-ul am vrut să-l iau cu o notă mare. Acum nu-mi pot face un viitor”, a spus ea.

Citiţi pe această temă şi articolul "Părinţii celor 108 tineri eliminaţi la Bacalaureatul din Ştei cer reverificarea înregistrărilor şi reluarea examenului"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Perfect..
Cine fura azi un ou ,maine va fura un...bou!Proverb romanesc dra Burta,nu plinge Ana....!
Postat 14 Iulie 2015, 07:21 de grigore
DACĂ...
nu aveai atâtea ambiţii ai fi reuşit!!! nemulţumitului i se ia darul...şi dacă ştiai că eşti aşa bine pregătită, de ce nu ţi-ai văzut de lucrare???
Postat 12 Iulie 2015, 23:22 de ADINA
Do not worry,crede-ma!E mult mai bine pt. tine asa!
Este evident (finalmente cred ca si pt. Alexandra) ca acest ''fel'' de examen testeaza prezenta sau absenta elementelor de maturitate ,nu neaparat ''pregatirea stiintifica''. Ceea ce s-a demoonstrat la Stei este foarte important.,si anume ca am (sau au ) realizat ''spalarea pe creier"" a acestor tineri,.Nu discut (inca) despre asa-zisii profesori asistenti. Avem timp destul cu ei.
Postat 12 Iulie 2015, 23:03 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON