URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Iulie 2015, 15:46

Fraudă la Bac: Aproape 200 de elevi din Ştei riscă să fie eliminaţi din examen, pentru că au copiat în grup!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie fără precedent în Bihor: aproape toţi elevii care au dat examenul de Bacalaureat în Colegiul Tehnic Unirea Ştei riscă să fie daţi eliminaţi, post factum.

O profesoară din Timiş, judeţ în care s-au corectat lucrările elevilor din Bihor, a sesizat Ministerul Educaţiei, prin TelVerde, că 42 de lucrări la matematică primite de la şcoala din Ştei sunt aproape identice. "Ministerul ne-a comunicat că există această sesizare şi din acel moment am respectat metodologia", a declarat, duminică, pentru BIHOREANUL inspectorul şcolar general Nicolae Avram.

Furt în masă

Astfel, membrii Comisiei Judeţene de Bacalaureat au vizionat înregistrările camerelor video din şcoală, de la proba C a Bacalaureatului, şi au constatat că în 10 din cele 14 săli de clasă elevii au copiat! "În zece săli de clasă s-au întâmplat nereguli: elevii au vorbit între ei, au făcut schimb de foi, nu ştim dacă de examen sau de ciorne. Sunt şi elevi care au lucrat independent şi care n-au avut nicio treabă cu procesul fraudării", a precizat Avram.

În total, în aceste săli de clasă erau 152 de elevi care au dat examenul la matematică şi 39 care au dat examenul de istorie, Comisia Judeţeană de Bacalaureat urmând să-i identifice pe toţi ca să stabilească cine a copiat şi cine nu. Cei filmaţi în timp ce copiau vor fi eliminaţi din examen şi li se vor anula toate lucrările. Ei nu vor mai putea să se înscrie la Bac timp de două sesiuni.

La centrul de examen Colegiul Tehnic Unirea au dat Bacul, în sesiunea iunie-iulie 2015, elevii respectivului colegiu, dar şi elevii Colegiului Naţional "Avram Iancu" din localitate. La proba obligatorie a profilului au fost prezenţi 255 de candidaţi (184 la matematică şi 71 la istorie) din totalul celor 265 înscrişi (188 la matematică şi 77 la istorie).

A intrat pe fir ministrul

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat duminică, printr-un comunicat de presă, că îşi trimite corpul de control în Bihor, pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat aici.

În acelaşi timp, a anunţat ministrul, Comisia Naţională de Bacalaureat a îi va ancheta pe profesorii supraveghetori, dar şi pe cei din comisia de Bac de la Colegiul Unirea. Profesorii care vor fi găsiţi vinovaţi riscă să li se desfacă contractele de muncă.

Preşedintele comisiei de acolo este profesorul Dan Ispas, directorul Colegiului Tehnic Ioan Ciordaş din Beiuş. "Eu nu văd implicarea comisiei, eventual prin faptul că nu a circulat continuu prin săli. Dar acolo am avut şi monitor din partea IŞJ, pe doamna director de la "Nicolae Popoviciu" din Beiuş, Mihaela Nemeş, şi a trecut şi inspectorul IŞJ Mădălina Lupău", a precizat Avram. Cât a ştiut sau nu comisia de frauda de sub nasul ei, rămâne să stabilească Ministerul Educaţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
????
Cum adica RISCA ??? AFARRRRRRRRRRRRRRRRRRRA !!!!
Postat 07 Iulie 2015, 09:51 de Tinas
penibil
Avram vorbeste de corectitudine cand el este cel ce face liste cu pile si le da la comisie
Postat 06 Iulie 2015, 14:39 de prof
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON