URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 APRILIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cât de mult suntem noi iubiți de autoritățile centrale, Bihorul ar putea liniștit să-și declare autonomia. Avem în lucru o autostradă care nu se mai termină, iar ministrul Transporturilor își permite să nu dea ordin de începere a lucrărilor la un tronson, numai pentru că are niște polițe de plătit unui constructor. Despre linia ferată Oradea - Cluj, și implicit spre București, ce să mai zicem? Specialiștii au arătat că gradul de realizare a investiției de 2 miliarde de euro este ceva mai mare decât o alcoolemie de Vaslui.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea arată bine, nu doar în comparație cu alte surate românești, ci și cu orașe de talia ei din Vest. În multe locuri chiar superb, binemeritându-și magnetismul din clipurile turistice și „nielcoșagul” cu care unii localnici o laudă pe rețelele sociale. Baiu-i purtarea altora dintre cei care o locuiesc.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută arătam că nu există nicio reglementare legală privind modul în care pot fi gestionate parcările private în România. Pornind probabil de la această realitate, în data de 31 martie a.c. a fost înregistrată la Senatul României o propunere legislativă semnată de mai mulți senatori și deputați prin care se urmărește definirea și reglementarea parcărilor private. Cum anume?
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Ianuarie 2016, 13:55

Fără emoţii: La Universitate se ţin 72 de concursuri didactice, fiecare cu un singur candidat

Săptămâna aceasta va fi una agitată la Universitate. Pe lângă alegerile pentru membrii în viitorul Senat universitar, la cele 15 facultăţi orădene vor avea loc 72 de concursuri pentru diferite posturi didactice.

Toate aceste competiţii au însă rezultate previzibile, pentru că la fiecare este înscris un singur candidat, semn că, aşa cum BIHOREANUL a arătat încă de anul trecut, concursurile sunt toate cu dedicaţie. În noiembrie, BIHOREANUL a dezvăluit că şefii din Universitate scot la concurs posturi didactice pentru a-şi putea promova acoliţii care i-ar putea ajuta să mai obţină o nouă funcţie. De altfel, numărul mare de locuri scoase la concurs este un record pentru Univeristatea orădeană: în ambele semestre ale anului trecut, facultăţile au scos la concurs doar 43 de posturi, iar în anul 2013-2014 numai 32.

Juriştii Universităţii şi-au dat avizul pentru toţi cei 73 de candidaţi, comisiile de concurs au fost formate şi aprobate de senatorii Universităţii din Oradea fără comentarii, aşa că mai urmează doar prelegerile publice. Programarea lor este publicată pe site-ul Universităţii.

Printre cei care se pregătesc să promoveze se numără fosta decăniţă de la Textile, Daniela Ionescu, despre care BIHOREANUL a arătat şi că şi-a aranjat o comisie de concurs favorabilă, formată din colegi ai soţului ei, liderul sindical Gheorghe Ionescu, dar şi de un coautor al ei la două cărţi de specialitate.

S-au mai înscris în concursuri de promovare fostul director al Spitalului Municipal Oradea, Ovidiu Laurean Pop, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă, ori sora stareţului Mihail, mâna dreaptă a episcopului ortodox Sofronie, psihologul Camelia Dindelegan.

Totodată, Universitatea va promova şi doi fii de universitari. Unul este Mircea Sebastian Mancia, fiul decăniţei Facultăţii de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, Aurora Mancia, şi altul este George Lucian Ionescu, fiul Danielei Ionescu şi al liderului sindical Gheorghe Constantin Ionescu.

Citeşte şi articolele:

Şpagă în posturi: Cum îşi cumpără şefii din Universitatea Oradea voturi promovându-şi acoliţii în posturi didactice

Concurs "croit": Plagiatoarea Daniela Ionescu vrea titlul de profesor universitar pe pile!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
familia campioana ionescu
Succes deplin la concursuri famigliei Ionescu. Il merita! E campioana in matrapazlicuri.
Postat 26 Ianuarie 2016, 16:53 de andreimagheru
o mana spala pe alta si amandoua obrazu' (daca-l are)
Doamn' bate-i puterea! Apoi ionestii istea ce vrea amu: sa-si baje pruncu' la Sorbonica ca sa nu moara ala de foame, sau sa-si baje pruncu ca sa nu le fie uratu' fara elu cand vine la lucru, sau sa-si baje pruncu ca sa mosteneasca sefia Sindicatului, sau toate astea laolalta? A fi ca in bancurile cu Bula: pruncii lor "or fi sefii pruncilor nostri..." Fereasca-ne alduitu' amuiaca!
Postat 25 Ianuarie 2016, 16:07 de pupinjuristu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3291 RON
  • 1 EUR = 4.9774 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON