URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 August 2015, 18:48

Cu câte locuri bugetate a rămas Universitatea pentru admiterea de toamnă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea din Oradea şi-a anunţat oferta pentru admiterea de toamnă. Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de instituţie, cele 15 facultăţi orădene au în total, pentru studii de licenţă, 177 de locuri bugetate neocupate, din care 13 sunt pentru rromi şi alte 13 pentru tineri de origine română din Republica Moldova cu diploma de bacalaureat obţinută în România. De asemenea, facultăţile mai au 3.354 de locuri cu taxă.

„Facultatea de Medicină şi Farmacie va scoate la concurs, pentru sesiunea din septembrie, 113 locuri la studii de licenţă. Dintre acestea, 80 de locuri sunt la specialitatea Medicină (în limba engleză), în baza suplimentării capacităţii de şcolarizare de către ARACIS”, se arată în comunicatul Universităţii. Altfel spus, Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior a aprobat încă 60 de locuri pentru specializarea în limba engleză.

La studii de masterat, Universitatea mai are 69 locuri bugetate, din care 4 locuri pentru românii de pretutindeni, şi 2.522 cu taxă. De asemenea, Universitatea va organiza examen de admitere şi la doctorat, unde are 15 locuri fără taxă, un loc pentru tinerii de origine română din Republica Moldova și 150 de locuri cu taxă.

Candidaţii pot afla câte locuri libere are fiecare facultate în parte de pe site-ul www.uoradea.ro. Admiterea de toamnă va începe în 7 septembrie.

Citeşte şi articolul "După admiterea de vară, Universitatea are 2.701 boboci şi 188 de locuri bugetate neocupate"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Management de ”Sorbonica”. Ep.: Good morning UO. Jó reggelt Bódog űr!
I. ”Facultatea de Medicină şi Farmacie va scoate la concurs, pentru sesiunea din septembrie, 113 locuri la studii de licenţă. Dintre acestea, 80 de locuri sunt la specialitatea Medicină (în limba engleză), în baza suplimentării capacităţii de şcolarizare de către ARACIS”, se arată în comunicatul Universităţii. Altfel spus, Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior a aprobat încă 60 de locuri pentru specializarea în limba engleză. 1. Multă ”materie cenușie” a trebuit să se consume pe malurile Peţei şi a Crişului Repede, ca să se găsească această soluție pertinentă. 2. for: Bódog űr & co - Într-o societate dezbinată pe multiple planuri şi puternic antagonizată social, de tot felul de interese meschine şi securist-iredentiste, introducerea unui element de segregare suplimentar dăuna grav societăţii româneşi! Limba engleză are un rol benefic şi în acest sens. 3. Cu atâţia dascăli competenți de limba engleză în Oradea, orice ”professore dottore” cârcotaş de la FMF Oradea, dacă mai este, să nu se mai plângă. Cine este dedicat nobilei profesii de dascăl, nu o face! II. Bódog űr, ar trebui să mai lucreze şi la partea de marketing/vizualizare a FMF Oradea, aspect care depinde însă mult de calitatea actului educaţional. 1. Orice absolvent de UO ştie că un specialist apreciat, bun profesionist şi vorbitor de limba engleză, este cea mai bună reclamă pentru facultatea pe care a absolvit-o. Ca şi pentru dascălii acesteia! Cu consecințele pozitive fireşti şi pentru FMF Oradea. P.S. Szervusztok!
Postat 10 August 2015, 09:25 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON