URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Aprilie 2016, 18:55

Alegerile pentru rectoratul Universităţii s-au încheiat: Diferenţă de câteva voturi între candidaţi! (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alegerile pentru rectoratul Universităţii din Oradea s-au încheiat marţi, în jurul orei 17, cu o prezenţă la vot record, de 901 electori, reprezentând 88,94% din totalul persoanelor cu drept de vot.

Prima numărătoare a arătat o diferenţă de doar câteva voturi între cei doi candidaţi, rectorul în funcţie Constantin Bungău şi decanul de la Medicină, Florian Bodog.

Diferenţă mică

Potrivit acesteia, Bodog ar fi strâns 441 de voturi, iar Bungău 436 de voturi, un număr de 20 de buletine fiind anulate şi 2 fiind introduse albe în urne.

Cum între totalul voturilor exprimate şi cel al buletinelor din urne exista o diferenţă de 2, buletinele de vot au fost renumărate, cu o mai mare atenţie.

La 5 voturi

În vreme ce unii membri ai Biroului Electoral Universitar au renumărat buletinele, alţii au verificat semnăturile de pe liste celor care au votat, pentru a afla dacă există universitari care au plecat cu buletinul acasă, fără să-l fi introdus în urnă.

Între numărători, atmosfera din incinta Bibliotecii universitare, unde s-a desfăşurat numărătoarea, era tensionată.

Numărătoarea finală, încheiată în jurul orei 19, a arătat că decanul FMF Florian Bodog a câştigat cele mai multe voturi, 442, în vreme ce rectorul Constantin Bungău a strâns 437 de voturi.

Se repetă?

După încheierea numărătorii, membrii Biroului Electoral Universitar s-au aplecat asupra regulamentului de desfăşurare a alegerilor pentru a-l analiza, opinia majoritară fiind că, date fiind rezultatele, ar trebui organizat un al doilea tur de scrutin al alegerilor.

Vestea a fost primită cu surpriză de cei prezenţi în biblioteca Universităţii, care se arătau convinşi că noul rector este deja Florian Bodog...

UPDATE: Lovitură de Teatru: Alegerile pentru noul rector se reiau! Citiţi articolul Bodog, rector pentru 5 minute: Alegerile de la Universitate se repetă!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@cercetas
De acord.
Postat 19 Aprilie 2016, 19:49 de poli
@poli
s-ar putea sa ai dreptate, dar imaginea cu Ionestii votand incorpore ma face sa cred ca stiu ei ce stiu! Tocmai s-a adaugat un nou dosar care trebuie ingropat si aveau nevoie de un gropar nou. Daca nu aveau nici un interes stateau naibii acasa nu se mai lasau trasi in chip de bihoreanul!
Postat 19 Aprilie 2016, 19:45 de cercetas
sa nu facem jelanie totusi
Fostul rector n-a aratat nimic: nici apetenta pentru integritate, nici indeminare manageriala, nici comunicare si PR, nici viziune, nici diplomatie. N-a demonstrat ca merita inca 4 ani, in ciuda forcingului de pe ultimii metri (promovari strategice, promisiuni pentru altele etc.). Pe dl Bodog il vom putea judeca peste abia peste 4 ani.
Postat 19 Aprilie 2016, 19:33 de poli
...
Au castigat hotii si plagiatorii! Felicitari Sindicatului!
Postat 19 Aprilie 2016, 19:15 de cercetas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON