URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 04 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Octombrie 2017, 08:30

Ministrul copy-paste: Bodog, prins că a plagiat două treimi din doctoratul dat în Ştiinţe Economice

Ministrul copy-paste: Bodog, prins că a plagiat două treimi din doctoratul dat în Ştiinţe Economice sursa foto: www.pressone.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Problemele de integritate academică nu se mai termină pentru PSD-istul orădean Florian Bodog. Ministrul Sănătăţii este acum în centrul unui nou scandal, după ce jurnaliştii de la Press One au dezvăluit că două treimi din cea de-a doua teză a sa de doctorat, în domeniul Ştiinţelor Economice, sunt copiate la virgulă din alte cărţi.

"Doar" trei cărţi...

Intitulată "Managementul și marketingul unităților sanitare", teza a fost susţinută de Bodog în anul 2008, la Universitatea de Vest din Timișoara, după ce, în 2001, devenise doctor în Științe Medicale, la Universitatea din Oradea.

"Trei cărţi. Doar de atât a avut nevoie Florian Bodog pentru a încropi cea mai mare parte a tezei sale de doctorat în Științe Economice, susținută în 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara", se arată în articolul publicat duminică seară sub semnătura cunoscutei jurnaliste Emilia Şercan.

Una dintre cele trei cărţi cu pricina este "Management: de la teorie la practică" (autori: Viorel Cornescu, Paul Marinescu, Doru Curteanu și Sorin Toma), publicată în 2003 la Editura Universității din București. Din acest volum, în teza lui Bodog s-au copiat peste 20 de pagini, fără a se indica sursa. În schimb, Bodog a citat în note de subsol surse bibliografice care nu corespund realității, întărind plagiatul!

A doua carte copiată de Bodog este semnată de Petru Armean: "Managementul calității serviciilor de sănătate", apărută în 2002 la Editura Coresi din București. La acea vreme, Armean era șef de lucrări la FMF Oradea, iar azi este şi decanul Facultății de Moașe și Asistență Medicală de la Universitatea de Medicină "Carol Davila" din București. Mai important însă: este consilier personal al ministrului Bodog. 

Bibliografie fără sens!

În fine, a treia carte plagiată de Bodog este semnată de conferenţiarul Lucia Daina, în prezent director medical al Spitalului Judeţean Oradea. Ea i-a fost subordonată şi colegă lui Bodog, atât la Facultatea de Medicină, unde acesta a fost decan, iar în prezent este prodecan, cât și la spital, pe care Bodog l-a condus ca manager.

Din cartea lui Daina, "Manual de management sanitar", apărută în 2007 la Editura Universității din Oradea, Bodog a copiat, printre altele, un întreg capitol, intitulat "Considerații generale privind sistemele de sănătate". Culmea, de-a lungul acestor pagini, Bodog a înşirat câteva lucrări citate, unde însă nu se regăsesc informaţiile cu pricina! În total, din volumul lui Daina, Bodog a plagiat 62 de pagini.

Surprinsă sau nu?

Contactată vineri de Press One, Daina s-a declarat surprinsă de faptul că Bodog i-ar fi plagiat lucrarea. "Am avut discuții cu domnul Bodog, dar nu despre teza dumnealui. Nici nu știu cum să reacționez. Nu am văzut teza dânsului, nu știu cum a lucrat. O să mă gândesc să văd dacă e ceva de făcut. Este o informație tare așa... de dimineață", a declarat Lucia Daina.

În aceeaşi zi, jurnaliştii au cerut un punct de vedere şi din partea lui Bodog, însă acesta n-a răspuns. Abia duminică, biroul de presă al Ministerului Sănătăţii a transmis un punct de vedere în care Bodog susţine, cu tupeul caracteristic, că, de fapt, el ar fi fost cel plagiat!

PSD-istul spune că Daina ar fi folosit notiţele scrise de el în timpul unei cercetări făcute la Oradea, unde s-a înscris iniţial la doctorat în Economie, dar a renunţat la cercetare şi "și-a dat acceptul ca materialele de cercetare academică realizate de dânsul să fie folosite ca note de curs pentru studenți". Aşa, informaţiile ar fi ajuns la Daina, care le-a şi publicat, fără însă ca Bodog să-i fie co-autor.

Bodog a transmis Press One şi o declaraţie culeasă la calculator, semnată de Daina, care ar confirm alambicata poveste! Evident că, dacă această variantă ar fi fost adevărată, doctoriţa ar fi spus-o din start ziaristei, când a fost căutată. În plus, ministrul nu a lămurit defel paginile plagiate din celelalte cărţi.

"Reabilitat" de judecători

Articolul din Press One reaminteşte şi dezvăluirile BIHOREANULUI de anul trecut, şi anume faptul că Bodog a obţinut fără merit şi titlul de profesor şi dreptul de a coordona doctorate, pentru că nu a semnat suficiente articole ştiinţifice. Acest lucru a fost confirmat în 2016 de CNATDCU şi ministrul Educaţiei din acea vreme, Mircea Dumitru, care i-a şi retras PSD-istului titlul de abilitat.

Luna trecută, însă, Bodog a câştigat la Curtea de Apel Oradea procesul deschis împotriva Ministerului Educaţiei, privind anularea ordinului care l-a lăsat fără dreptul de a coordona doctorate. Hotărârea nu este, însă, definitivă.

Vezi întrega dezvăluire a Press One, cu exemplele clare de plagiat, în articolul: Ministrul Florian Bodog a plagiat două treimi din teza de doctorat în Ştiinţe Economice

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
1/3
Da o treime e autentica,nu fac comparatii sa nu pacatuiesc,iar el e ortodox,ce aveti cu d l ministru nu inteleg ca nu va lasati pana nu stingeti duhul din el.
Postat 10 Octombrie 2017, 10:26 de User anonimizat
Ştiinţa..
ştiinţa dragi copii nu evoluează precum apar doctoranzii ,deci,aş prepune ca tezele de doctorat să nu fie deloc sancţionate-n privinţa asta...atâtea anchete timp pierdut,inclusiv portarii de la instituţiili de învăţământ să aibe doctorate,dacă or învăţat...;)))))
Postat 09 Octombrie 2017, 19:33 de crisan
Da
Așa sa vrut să fie învățământul
Postat 09 Octombrie 2017, 10:41 de sandu1200
Bodog, demisia
Bodog, demisia. Inca o pată pe obrazul Universității unde clanul Maghiar inca face legea.
Postat 09 Octombrie 2017, 10:01 de andreimagheru
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON