URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Noiembrie 2015, 16:38

77 de edili din Bihor au semnat la Prefectură pentru 831 milioane lei destinaţi continuării unor investiţii începute de aproape 10 ani (FOTO)

Reprezentanţii a 77 de unităţi administrativ-teritoriale au fost convocaţi luni dimineaţă la Prefectura Bihor pentru a semna acte adiţionale în baza cărora vor primi de la Ministerul Administraţiei Regionale şi Administraţiei Publice 830,996 milioane lei.

Banii vor fi viraţi pentru continuarea unor investiţii începute chiar şi în anii 2007 şi 2008, prin fostul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (rebotezat Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală), şi nefinalizate de atunci tocmai pentru că guvernele nu şi-au ţinut promisiunile de a asigura confinanţarea proiectelor pe care tot ele le aprobaseră.

"Virarea efectivă a banilor se va face pe măsură ce se depun cererile de decontare cu facturile însoţitoare", a explicat prefectul Claudiu Pop, înainte ca reprezentanţii celor 77 UAT-uri să se perinde, rând pe rând, pentru a semna documentele.

Cele 77 de comune şi oraşe beneficiare a alocării fondurilor sunt, în ordine alfabetică, Abram, Abrămuţ, Aleşd, Aştileu, Avram Iancu, Balc, Biharia, Borod, Borş, Bratca, Budureasa, Buduslău, Bunteşti, Căpâlna, Cărpinet, Câmpani, Ceica, Cetariu, Cherechiu, Cociuba Mare, Copăcel, Criştioru de Jos, Curăţele, Derna, Diosig, Dobreşti, Drăgăneşti, Finiş, Gepiu, Holod, Husasău de Tinca, Ineu de Criş, Lazuri de Beiuş, Lăzăreni, Lugaşu de Jos, Lunca, Mădăras, Măgeşti, Nojorid, Nucet, Oradea, Paleu, Pietroasa, Pocola, Pomezeu, Popeşti, Răbăgani, Remetea, Rieni, Roşia, Roşiori, Săcueni, Sălard, Sâmbăta, Sînmartin, Sânnicolau Român, Sârbi, Spinuş, Suplacu de Barcău, Şoimi, Ştei, Şuncuiuş, Tămăşeu, Tărcaia, Tăuteu, Tilegd, Tinca, Toboliu, Tulca, Ţeţchea, Uileacu de Beiuş, Vadu Crişului, Valea lui Mihai, Vaşcău, Vârciorog, la aceste UAT-uri adăugându-se şi Consiliul Judeţean Bihor.

Prin alocarea fondurilor în baza PNDL urmează să fie continuate în vederea finalizării proiecte pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi de canalizare, modernizarea sau reabilitarea unor drumuri comunale, a unor cămine culturale şi localuri de învăţământ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
PCR transpartinic. Ep. PSD Bihor cu fapta, noul PDL Bihor cu …?
I. ”Reprezentanţii a 77 de unităţi administrativ-teritoriale au fost convocaţi luni dimineaţă la Prefectura Bihor pentru a semna acte adiţionale în baza cărora vor primi de la Ministerul Administraţiei Regionale şi Administraţiei Publice 830,996 milioane lei. Banii vor fi viraţi pentru continuarea unor investiţii începute chiar şi în anii 2007 şi 2008, prin fostul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (rebotezat Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală), şi nefinalizate de atunci tocmai pentru că guvernele nu şi-au ţinut promisiunile de a asigura confinanţarea proiectelor pe care tot ele le aprobaseră.” 1. Faptul că şi Bihorul are, în sfârșit, o tanti Nuţi a lui, este foarte bine. Cu atât mai bine, cu cât nu este una …”portocalie”.
Postat 10 Noiembrie 2015, 03:32 de stefan
d
Banii..ca bann..da"comisionu"?
Postat 09 Noiembrie 2015, 22:38 de zorro
super acuam doar trebuie urmariti unde ajung banii
licitatii, parandarat, firme de constructii prietene...acuma doar trebuie urmariti banii iar ANAf-ul poate verifica firmele care incaseaza acesti bani ca doar sunt bani publici.
Postat 09 Noiembrie 2015, 16:55 de Florin25
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON