URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Noiembrie 2015, 21:18

Orădeni puţini, sute de lumânări pentru victimele incendiului de la club Colectiv din Capitală (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doar o mână de orădeni au ieşit duminică seară din case în semn de solidaritate pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din Capitală. Peste 200 de lumânări au ars în Parcul 1 Decembrie, dar şi în faţa Primăriei, în memoria celor morţi, orădenii fiind îndemnaţi să doneze orice sumă de bani pentru ajutorarea răniţilor.

În Parcul 1 Decembrie, la ora 18, anunţată pe Facebook pentru eveniment, erau 40 de oameni care stăteau în faţa statuii Ostaşului Român. "Ne-am gândit că şi noi, tineretul din Oradea, putem să comemorăm moartea atâtor tineri nevinovaţi în clubul Colectiv din Bucureşti. Şi noi, începând de mâine, vom merge şi vom dona sânge pentru cei din Bucureşti. Ştim că nu le vom alina suferinţa, dar facem şi noi ce putem", le-a spus jurnaliştilor Daniel Bogdan Bonţa, organizatorul evenimentului.

Oamenii au venit şi au plecat. Din cauza frigului, mulţi s-au limitat la a aprinde o lumânare, fără să zăbovească. Într-o jumătate de oră, peste 130 de oameni trecuseră pe la statuie.

Fără să ştie unii de alţii, şi în faţa Primăriei Oradea, cinci adulţi şi o copilă, care anunţaseră că vor ieşi în stradă pe grupul de pe Facebook "Oradea suntem noi", au aprins de asemenea câteva candele şi îi îndemnau pe trecători să doneze măcar un leu pentru răniţii din capitală. Erau consternaţi că, deşi pe reţeaua de socializare îşi anunţaseră prezenţa mult mai mulţi, s-au adunat doar ei. "Toată lumea stă pe Facebook şi în faţa televozorului, dar nimeni nu face ceva. Mi-am zis "hai să ieşim". Măcar să facem ceva pentru cei care au mai rămas în viaţă", a precizat Denisa Comoţi.

Acţiunea a fost primită cu reticenţă de trecători. Mulţi dintre ei s-au făcut efectiv că nu văd ce se întâmplă şi şi-au continuat drumul, iar alţii nici măcar nu au stat să audă ce e cu urna amplasată între lumânări. Fetiţa din grup s-a străduit să le spună trecătorilor despre ce este vorba dar, în ciuda drăgălăşeniei ei, puţini au avut urechi de ascultat...

"Banii vor fi depuşi la bancă, în contul Fundaţiei Mereu Aproape, vom fotografia documentele şi le vom pune pe Facebook, ca să nu existe discuţii, că am profitat de tragedie şi că ne-am dus în club cu banii sau cine ştie ce am făcut", a mai precizat Denisa.

Ca să fie mai eficienţi, tinerii din faţa Primăriei s-au unit cu cei din parcul 1 Decembrie, discutând despre tragedia din Capitală şi sperând că aşa vor strânge mai multe fonduri pentru răniţi. "Putea fi oricare dintre noi acolo. Ni se putea întâmpla oricui. E ruşinos, dar ăştia suntem, până nu ni se întâmplă nouă stăm şi privim indiferenţi", a comentat o tânără, la statuie.

Participanţii şi-au dat întâlnire pe a doua zi, tot în Parcul 1 Decembrie, când este programată o nouă întâlnire de solidaritate.

UPDATE:

Deşi iniţial evenimentul din Parcul 1 Decembrie planificat luni era anunţat pentru ora 15, până la urmă, întâlnirea a fost reprogramată între orele 19.30 şi 20.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON