URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Mai 2018, 15:25

"Tisele mor": Ecologiştii orădeni acuză Primăria că a masacrat arborii din Piaţa Ferdinand

'Tisele mor': Ecologiştii orădeni acuză Primăria că a masacrat arborii din Piaţa Ferdinand sursa foto: Facebook / Florin Budea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Centrului Regional de Supraveghere Ecologică "Munţii Apuseni", ecologistul Florin Budea, acuză reprezentanţii Primăriei Orade ade iresponsabilitate şi barbarie, arătând că tisele mutate din Piaţa Ferdinand în Parcul 1 Decembrie au început să se usuce. De altfel, spune Budea, moartea arborilor era previzibilă.

"Tisele mor. Poate vestea asta ar merita un semn de exclamare, dar ce ştire e un fapt aproape previzibil? Dupa modul "profesionist", a se citi barbar, la care a fost efectuata translaţia, rezultatul putea fi lesne anticipat", a scris ecologistul, într-o postare pe Facebook.

Budea mai scrie că o noutate ar fi doar dacă "vreunuia dintre "specialiştii" implicaţi i-ar crăpa obrazul de ruşine, dacă, într-o criză de demnitate, vreunul din ei şi-ar da demisia sau ar avea măcar bunul simt să spună, public: "Îmi pare rau" ori "Am fost un dobitoc"".

Ecologistul se aşteaptă ca, în curând, constatând că arborii au murit, angajaţii Primăriei să recomande sau vizeze tăierea tiselor, "pe principiul "alţi bani, altă distracţie"".

Textul ecologistului este însoţit de trei fotografii, care arată că tisele au mai multe crengi arămii, semn de uscăciune.

Contactat de BIHOREANUL, inginerul horticol Gheorghe Sarca, care a supravegheat mutarea tiselor, a declarat că va merge joi dimineaţă în parc, pentru a verifica starea arborilor, şi apoi va emite un punct de vedere pe această temă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Raspuns
In raspuns lui platona: defrisarea inseamna a schimba functia unei paduri in alta, de exemplu in teren agricol; si credeti ma ca niste paltini tineri ar inlocui rapid tisele astea batrane care au stat ajuns la batranete deja. Si referitor la criticarea Oradiei, ar trebui si tu sa vezi cum e situatia in alte orase mari ale Europei, ai vedea si tu ca Oradea sta foarte bine la acest capitol al emanciparii; problema e ca sta bine si la capitolul ecologistilor si filozofilor care vorbesc numai de prostiile aflate din mass-media date mura in gura si nu sunt capibili sa vada lucrul, sa il analizeze si sa il dovedeasca.
Postat 05 Iunie 2018, 20:19 de damadama
Evolutia si emanciparea cere sacrificii !!??
Pentru evolutia orasului si emanciparea cetatenilor oradeni este imperios necesara taierea,defrisarea si toaletarea vegetatiei,in tot orasul.Deasemenea trebuie inmultite birturile,pardon,terasele,aceste lacase de relationare,de schimb de informatii si nu in ultimul rand de culturalizare.Birturile,pardon,terasele gandite in Piata Ferdinand, vor fi tocmai in acest sens, concepute in imediata apropiere a Teatrului,pentru ai impulsiona pe cetateni,ca dupa una, doua beri sa incerce si o altfel de stare,o stare artistica,de beatitudine,de emancipare, insoțită,asa ne-am dori si de o stare patologică de euforie, permanentă daca e cu putinta,de indiferență față de situațiile și întâmplările din jur(defrisari si taieri de vegetatie,relocari de tise, demolari,betonari,intubari de parauri ..) ....Si uite asa,din birt in birt, pardon, evoluand de la o terasa la alta vom reusi sa ne culturalizam si sa ne emancipam, devenind astfel produsul gandirii intelepte si de mare viziune planetara,a lui Ilie, de la primarie.
Postat 30 Mai 2018, 23:52 de platona
Halal oraș verde
Pe de o parte ne dam mari ecologiști: reducem traficul auto că poluează, ii dresam pe orădeni sa folosească oteleul, schimbam cetul de pe cărbune pe gaz dar în același timp plantam betoane si taiem tot ce e verde. Niste nemernici.. in numele ecologiei..
Postat 30 Mai 2018, 23:35 de User anonimizat
Ce grija
Pe unii îi ... grija ca se tau burenele si tufisurile, când noi nu avem o economie, nu avem autostrăzi, cale ferată, canale navigabile, se tau padurile, ETC . ... Bine va sta MA ecologistilor care sunteti. Astia vorbec care in jurul locuinței lor au ȘERPĂRIE
Postat 30 Mai 2018, 23:20 de Sandu1201
1000 lei
Cu numai 1000 lei primaria cumpara alti arbori tineri, vigurosi si cu garantie. In felul asta banii circula si ... foarte important ,statul incaseaza 19%...deci nu e in pierdere. Acuma s-au gasit niste institutii sa ancheteze un mare investior care prelucreaza arbori taiati, aveam si noi cui da/vinde lemnele netrebuincioase
Postat 30 Mai 2018, 20:48 de excalibur
Evoluție
Fără anumite sacrificii nu se poate ajunge la evoluție și emancipare. Așa că mai bine dispar niște tise care oricum pot fi înlocuite.
Postat 30 Mai 2018, 16:12 de damadama
Florin Budea???
OradeanADN este Florin Budea???
Postat 30 Mai 2018, 16:06 de TanarSiNelinistit
Apelati la "Earth’s bitch"
Lucian Cremeneanu isi incheia un comentariu recent, cu titlul - Tisele si ecologistii - „Iar tiselor smulse din faţa lui şi mutate în parcul 1 Decembrie le voi duce în zilele secetoase câte un bidon cu apă.” Poate trebuie verificat daca a dus bidonul... altfel nu-mi explic cum de mor tisele. De recitit comentariul aici:
Postat 30 Mai 2018, 15:42 de OradeanADN
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON