URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Septembrie 2013, 19:09

Termoficare girează CET-ul cu un milion de euro, ca să cumpere cărbune din Ungaria

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Electrocentrale trece pe cărbune din Ungaria. Primarul Ilie Bolojan a anunţat că municipalitatea va acorda societăţii Termoficare Oradea suma de un milion de euro pentru a gira CET-ul. Banii vor fi imobilizaţi în bancă până în aprilie, anul viitor, ca o garanţie acordată furnizorului de cărbune din Ungaria, Matrai Eromu, că Electrocentrale îşi va plăti facturile.

"Pentru prima dată, Electrocentrale va cumpăra cărbune din Ungaria în mod direct, pentru că până acum o făcea prin intermediari. În urma negocierilor purtate, am obţinut o reducere cu circa 25% faţă de preţurile actuale, dar trebuie să îi garantăm furnizorului că vom plăti cărbunele achiziţionat", a declarat primarul Ilie Bolojan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Termoficare a fost pusă în situaţia de a gira pentru Electrocentrale, pentru că, aflată în insolvenţă, aceasta din urmă nu a putut obţine scrisori de garanţie de la bănci.

În ceea ce priveşte relaţia cu viitorul furnizor, Electrocentrale şi-a asumat termene de plată a facturilor de numai 20 de zile, interval în care CET-ul nu are cum să încaseze prin intermediul distribuitorului Termoficare, banii pe energia termică furnizată, ceea ce înseamnă că municipalitatea va trebui să facă o nouă infuzie de capital în societate. Sumele şi sursa acestora nu au fost încă stabilite.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
SUNTEM CETATENI EUROPENI nu sunt slugile POLITICULUI TORTIONARI COMUNISTI si puii lor !
v ati invatat sa furati si noi sa fim TORTURATI cu ignorata si inselaci anii la rand cu BANI, ati constituit GRUP CRIMINAL cu influiente RELIGIOASE, ati decis cine merita si cine nu straisca SANATOS, ati impus un regim de trai demn de LAGAR, nu stim cand suntem otraviti, cand intoxicati cu poluari la ORDIN comunst barbar, ati facut tot ce ati vrut, NOROC ca USL va da jos mafia din BIHOR, NOROC ca nu suntem toti analfabeti si avem PUTEREa sa facem FAPTE nu doar sa discutam IDEII .SUNTEM CETATENI EUROPENI nu sunt slugile POLITICULUI TORTIONARI COMUNISTI si puii lor !
Postat 08 Septembrie 2013, 10:49 de anti ANALFABETI
PRESIDENTIA rezolva ce subalterni nu rezolva, aplicarea legii o fac doar organele abilitate
cum raspunde administratia imobiliara a PRIMARIEI platita din banii nostri de nerespecatrea legislatiei cu privirea la dispunerea masurilor legale care se impun cu privire la repararea si mentinerea in siguranta a cladirilor si a instalatilor comune aferente, termoficare ilegala aprobata de cine, neindeplinirea de catre comitetul executiv a tuturor masurilor necesare ce se impun asigurarii SIGURANTEI locatarilor si a bunurilor, cate verificari au facut POMPIERII la asociatiile de locatari si cum putem arde tot ORASUL oricand , asteptam doar BETIVI sa scape TIGARA.NU ne mai certam facem FAPTE in ORADEA, SATURAT DE CORUPTIE masiva si fortata de SPAGA sau MITA.
Postat 08 Septembrie 2013, 09:59 de vsm
o!!!
Eu propun sa se introduca gazul in aprtamente si fiecare isi monteaza centrala de aprtament.
Postat 07 Septembrie 2013, 19:57 de Pp
ÎÎÎHHH
Yap....statistically he's ugly....ÎÎÎHHH
Postat 06 Septembrie 2013, 19:10 de Raven 28
propunere
Domnule primar, lasa oradenii care doresc sa se debranseze ; si pe cei care raman bransati, pune-i sa semneze un contract prin care se obliga sa plateasca termoficarea pana la o anumita data , ca si ratele la banca, cine nu plateste, taie-i incalzirea sau apa calda; ce naiba RDS-ul daca nu-l platesti nu mai ai semnal. Firmele private pot avea o astfel de politica, dar primaria nu sau sunt alte dedesubturi?
Postat 06 Septembrie 2013, 18:49 de dan
of of
Deci pe cuvantul meu, atata greata imi poate provoca omul asta. Si voi mai puneti si poze cu el.
Postat 06 Septembrie 2013, 11:25 de fura
mine de carbune in Ungaria?
dar de cand are mine de carbune Ungaria?? eventual vor cumpara pamant din Ungaria care il vor arde impreuna cu pacura dar asta va insemna un cost mult mai mare decat reducerea de 25% care a obtinut-o Bolojan!
Postat 06 Septembrie 2013, 10:08 de veta
...
Primăria Oradea procedează ca ţeparii clasici, titlul unui articol aflat aici : http://antitepari.ro/informatii/tepari-vechi-cu-firme-noi/99799-primaria-oradea-procedeaza-ca-teparii-clasici
Postat 05 Septembrie 2013, 20:08 de DlGoe
pretul incalzirii la iarna? - 25%? :))
Asta inseamna ca la iarna vom plati cu aproape 25% mai putin pentru incalzire??? :)) DAAAAA.... cu 15% mai mult poate! Ei-ei, mince-i capusele pe capusarii astia!
Postat 05 Septembrie 2013, 19:56 de Citizen X
pretul incalzirii la iarna? - 25%? :))
Asta inseamna ca la iarna vom plati cu aproape 25% mai putin pentru incalzire??? :)) DAAAAA.... cu 15% mai mult poate! Ei-ei, mince-i capusele pe capusarii astia!
Postat 05 Septembrie 2013, 19:56 de Citizen X
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON