URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Iulie 2024, 16:05

S-a „încrețit” asfaltul! Drumul de legătură dintre Centura Oradea și autostradă, în reparații la câteva luni de la inaugurare (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Circulația este restricționată pe drumul de legătură dintre centura Oradea și Autostrada Transilvania, din cauza utilajelor constructorului Strabag, la patru luni după deschiderea circulației.

Motivul revenirii utilajelor este necesitatea reparării unor degradări apărute în stratul de asfalt de uzură, iar lucrările se fac pe cheltuiala constructorului, spune directorul Secției Drumuri Naționale Oradea.

Pe banda a doua

Luni dimineață, pe anumite porțiuni ale drumului de legătură lung de 19 kilometri s-au format coloane de autovehicule ai căror șoferi au fost nevoiți să circule doar pe banda a doua. Pe prima bandă, în anumite locuri au reapărut utilaje ale firmei Strabag, constructorul drumului, acestea lucrând la reparații.

Imagini surprinse de un cititor al BIHOREANULUI în prima parte a zilei arată cum mașinile se deplasează exclusiv pe banda a doua, în timp ce pe prima se văd utilaje.

Contactat de BIHOREANUL, directorul Secției Drumuri Naționale Oradea, Traian Bulzan, a arătat că se intervine pentru repararea unor deficiențe constatate în stratul de asfalt de uzură, după două săptămâni de caniculă.

„În urma temperaturilor deosebit de mari și a faptului că pe acest drum circulă preponderent autovehicule grele, pe asfalt au apărut degradări. Constructorul a fost sesizat, iar acum este în curs de remediere a degradărilor cauzate de căldura excesivă”, a declarat Bulzan.

Va dura o săptămână

Acesta a precizat că lucrările sunt executate pe cheltuiala Strabag, drumul fiind în garanție pentru o perioadă de 5 ani.

Potrivit directorului SND Oradea, asfaltul s-a „încrețit” pe prima bandă a drumului în mai multe locuri, dar în special în zona rampelor podului peste Crișul Repede, unde se frânează mai mult, motiv pentru care apar denivelări.

Din cauza lucrărilor de remediere, despre care se estimează că vor dura mai multe zile, circulația autovehiculelor va fi îngreunată cel mai probabil până la sfârșitul săptămânii.

„Estimăm că aceste lucrări vor fi finalizate până la finele acestei săptămâni”, a spus Traian Bulzan.

Drumul de legătură dintre centura Oradea, de pe Calea Sântandreiului, cu autostrada Transilvania, până în Biharia, a fost deschis circulației la finele lunii martie a acestui an.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Sandu lingau PNL
Bine ca se face vorba lui sandu cu iq 40. Cum se face si la ce costuri nu mai conteaza. Alta lucrare tipica bolovan si birta care tine doar cat se fac poze si atat.
Postat 30 Iulie 2024, 14:15 de sandu2102
Dilema croitorului: De trei ori am taiat, si tot scurt a ramas...
Cam asta constata femeile cind partenerii ajung la andropauza. In schimb, teutonii incep sa invete cum se face business pe teritoriul fostei provincii Dacia-Felix.
Postat 30 Iulie 2024, 07:25 de excalibur
Da, si marmota invelea ciocolata
Am scris in 20 iulie ca e varza asfaltul, ca am intrat in 2 gropi de era sa rup masina in doua si ca ma asteptam sa tina mai mult de cateva luni lucrarea. Cateva zile pt o frezare de cativa metri si o reasfaltare? La nivel de Strabag??!! Curat murdar! Pt mine e clar ca a cedat fundatia drumului! Stiu eu in ce gropi am intrat acum aproximativ 2 saptamani si nu erau vibratiile de rigoare inainte de ele, ca atunci cand se increteste asfaltul de la franare. Erau gropi de gropi, fundatia drumului era varza in zonele respective. Poate-l trimiteti pe Bihorel sa verifice ce lucrari se fac si mai scrieti un articol, ca asta cu declaratiile lui Bulzan nu se prea potriveste cu realitatea.
Postat 29 Iulie 2024, 21:55 de Kid
Erare humanum est, perseverare diabolicum
Hai , mai, tovarasi ca nici voua nu v-a iesit din Prima. Era sa zic ca nu v-a intrat din prima. De pe la 50+ e normal sa mai ai ezitari. Esece. Ezitari. Ejaculari. Bihor uber alles!
Postat 29 Iulie 2024, 21:43 de excalibur
Temperaturile au fost uzuale
Temperaturile exterioare n-au iesit din tipare. 35 de grade este normal. Asta inseamnă la asfalt in jur de 65 de grade. Ce te faci cand vor fi 40 de grade sau peste 40 de grade in aer. Ce să zică cei din zone deșertice atunci? Rețeta probabil trebuie ajustată: agregatele ca și diametre / pondere, cantitatea de ciment etc. Un rol important este existenta unui covor din beton armat sub stratul de asfalt care va da rigiditate întregului drum. Acesta permite și drenarea corectă a apelor pluviale. Dar nu se practică la noi și asta ar fi principala cauză a duratei scurte de viață a drumului, a planeității etc. Compactarea și grosimea straturilor de fundație. Grosimea stratului de asfalt. Sunt multe aspecte care este imposibil să nu fie prevăzute de firme serioase de proiectare. Dar probabil se merge pe minim la cerințele de calitate, inovații și materiale inovatoare nu se doresc și lucrările ies cum ies. Ne putem aștepta 100% vară de vară să fie aceleași probleme.
Postat 29 Iulie 2024, 20:05 de georgemarian
iiar ne-a sabotat PNL?
contracte oferite pe repede inainte de catre tartorul PNL.Strabag daca ar tine la mandrie ar arata ce llucrari au facut in nume propriu(daca au facut vreunele)si ce a subcontractat firmelor de partid
Postat 29 Iulie 2024, 19:27 de florea
sanduivanov aka vasi13
PSD, nu e in stare nici macar de asa ceva.
Postat 29 Iulie 2024, 18:58 de Sandu2100
Made in BOLOVAN
Tipic lucru bolovanesc
Postat 29 Iulie 2024, 17:17 de sanduivanov
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON