URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Septembrie 2019, 13:50

Reacţie după acuzele fostului director al Aeroportului Oradea: UTI, constructorul noului terminal, dă vina pentru întârzieri pe propriul asociat şi pe beneficiar

Vizat de acuzaţiile aduse de fostul director al Aeroportului din Oradea, care a dezvăluit joia trecută că Pásztor Sándor a subminat contractul cu Ryanair, care opera cursele externe de aici, dar şi că vrea să pună manager o favorită a UDMR printr-un concurs aranjat, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor continuă să refuze orice explicaţie pe această temă.

În schimb, una dintre cele două firme angrenate în construirea noului terminal, care trebuia finalizat încă de anul trecut, în august, şi care a fost penalizată pentru întârziere de către fostul director cu suma de 3,2 milioane lei (adică mai mult de 10% din valoarea contractului de 21,79 milioane), a transmis o replică la spusele lui Pasc.

Firma UTI cataloghează drept „dezinformare” afirmaţia fostului director al Aeroportului privind presupusa protejare a firmei de către conducerea CJ, dispusă să „ierte” antreprenorul de penalităţi. „Tot treceau pe la Judeţ, iar de acolo le promitea cineva că nu se vor lua penalităţile. De ce mergeau la Judeţ, din moment ce contractul e semnat cu Aeroportul?”, a spus Pasc în conferinţa de presă de săptămâna trecută.

De vină-s alţii

În replica transmisă BIHOREANULUI, reprezentanţii companiei spun că „UTI Grup a respectat prevederile contractuale și ale proiectului tehnic pentru construirea, extinderea şi modernizarea terminalului”, dar „este de notorietate că asociatul nostru, societatea Edilclau din Craiova, a decis încă de la începutul lucrărilor să nu își susțină obligațiile care îi reveneau pentru partea de arhitectură și structură a proiectului și că această atitudine a prezentat un pericol major pentru continuarea proiectului”.

Deşi nu a rupt colaborarea cu asociatul care nu s-a ţinut de cuvânt, UTI susţine că „a demonstrat o atitudine responsabilă și constructivă”, preluându-le şi executându-le în locul Edilclau.

Pe de altă parte, compania afirmă că „o cauză majoră a întârzierilor” a constat chiar în „numeroasele modificări” pe care chiar fostul director al Aeroportului le-a adus planurilor şi chiar unor lucrări deja executate, motiv pentru care UTI a şi cerut soluţionarea litigiilor printr-o comisie de „adjudecare a disputelor”.

Pasc să retracteze

În ce priveşte afirmaţia lui Gheorghe Pasc, cum că antreprenorul ar fi încercat să obţină „iertarea” de penalităţi din partea Consiliului Judeţean sau că CJ i-ar fi promis acest lucru constructorului, UTI dezminte aserţiunea, susţinând că „a purtat discuții referitoare la acest proiect doar cu reprezentanții Aeroportului Oradea, iar afirmația că ar fi beneficiat de un tratament preferențial din partea Consiliului Județean Bihor este mincinoasă și pur speculativă”.

Reprezentanţii companiei afirmă că Pasc şi-ar fi folosit fosta funcţie „pentru a expune public informații confidențiale legate de desfășurarea contractului”, dar le-ar fi scos din context şi le-ar fi dat „o interpretare personală”.

Din acest motiv, antreprenorul îi cere fostului director „să revină asupra declarațiilor mincinoase, iar în cazul în care va continua campania de denigrare a UTI Grup și expunerea unor informații confidențiale legate de execuția proiectului”, firma îşi rezervă „dreptul de a ne apăra imaginea în instanță”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
UTI revine și crede că așa se răzbună pentru că a fost penalizată legal și pe drept !?!
Dacă tembelul de Jonannes nu o revoca pe Kovesi ... azi UTI făcea cel mult niște șireturi cu care putea șpăgui niște pantofi de-ai lui Pasztor !?!
Postat 23 Septembrie 2019, 14:04 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON