URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 August 2024, 13:17

Primele rezultate ale Operaţiunii ROADPOL-Speed în Bihor: 766 de sancţiuni în patru zile. Care a fost cea mai mare amendă

Primele rezultate ale Operaţiunii ROADPOL-Speed în Bihor:  766 de sancţiuni în patru zile. Care a fost cea mai mare amendă foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii rutieri din Bihor au făcut publice rezultatele Operaţiunii ROADPOL-Speed, inițiativă a Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, menită să combată excesele de viteză și să îmbunătățească siguranța rutieră. În doar patru zile, aproape 800 de şoferi au fost sancţionaţi pentru abateri rutiere, valoarea amenzilor depăşind 350.000 lei.

Potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei Bihor, agent şef Alin Laza, în perioada 5-8 august, poliţiştii rutieri şi de ordine publică care desfășoară activități în cadrul acțiunii ROADPOL – Speed au aplicat în total 766 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 371.610 lei ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene.

Majoritatea, 574 la număr, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, în timp ce sancţiunile celelalte au vizat alte abateri rutiere, ca de pildă nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, depăşiri neregulamentare, neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau lipsa ITP. 

Recordul îl deţine un orădean care în zorii zilei de joi a fost prins de poliţiştii Serviciului Rutier gonind cu 132 km/oră în Uileacu de Criş, într-o zonă în care viteza legală era de maxim 50 km/oră. "Şoferul în vârstă de 43 ani a fost sancţionat cu 10 puncte de amendă, în valoare de 1650 lei. Totodată, poliţiştii rutieri i-au suspendat dreptul de a conduce pentru 120 zile, fiindu-i eliberată o dovadă fără drept de circulaţie", explică Laza.

Acţiunea va continua până pe 11 august, mai spune Laza, care recomandă şoferilor să respecte regimul legal de viteză aplicabil pe tronsonul de drum pe care circulă, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să circule cu prudență și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

Operaţiunea "ROADPOL - Speed" se derulează în perioada 5 - 11 august 2024, conform Programului Operațiunilor Europene 2024 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), şi este destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

În Bihor, potrivit datelor oficiale, 20,40% din totalul accidentelor grave din primele 7 luni ale acestui an au avut drept cauză viteza. Concret, în perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2024, la nivelul județului, din cauza vitezei neregulamentare, au avut loc 32 de accidente rutiere grave, în urma cărora o persoană a decedat și 13 au fost rănite grav.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON