URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Septembrie 2017, 20:48

Prima cursă Londra-Oradea a întârziat 4 ore din cauza unor probleme tehnice (FOTO/VIDEO)

Compania irlandeză low-cost Ryanair a avut probleme de la primul zbor pe ruta Londra Stansted – Oradea, aeronava Boeing 737 încărcată la capacitate maximă aterizând pe pista de la Oradea abia la ora 17.45, cu o întârziere mai mare de patru ore.

Întârzierea a fost cauzată, potrivit unor surse, de probleme tehnice la aeronava Ryanair, ţinută la sol în Marea Britanie până ce acestea au fost rezolvate.

Destinaţie în vogă

La Oradea, reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor şi cei ai Aeroportului Oradea s-au pregătit de o inaugurare oficială a zborului, care a fost făcută, evident, cu întârziere.

De data aceasta n-au mai fost duşi folclorişti să facă show pe pista aeroportului, ci aeronava a fost primită cu tunuri de apă izvorâte din două maşini de pompieri, iar echipajul cu daruri precum borcane de miere, prăjituri decorate cu steagurile României şi Marii Britanii şi albume de promovare a judeţului Bihor.

Aeronava Boening 737 a fost plină cu 189 de pasageri, aceştia fiind aşteptaţi de directorul Aeroportului Internaţional Oradea, Gheorghe Paşc, la coborârea din avion şi primind, totodată, mici reviste de promovare a judeţului.

De la eveniment au lipsit, însă, reprezentanţi ai Ryanair, precum şi şefii CJ Bihor, care obişnuiau să participe la astfel de inaugurări. Instituţia a fost reprezentată de purtătorul de cuvânt, Adrian Şimon, alături de Bauman Dieter-Gergo, referent de specialitate la Agenţia de Management a Destinaţiei Bihor.

Iniţial, acestora li se pregătiseră şi brioşe cu "I love Oradea" respectiv "I love Londra", însă, din cauza întârzierii, deserturile le-au fost împărţite pasagerilor care aşteptau să plece spre Marea Britanie şi nu celor care au venit acasă.

Mârhniţi, dar resemnaţi

La coborârea din avion, unii dintre pasageri au fost fie supăraţi, fie prea grăbiţi să stea de vorbă cu gazdele sau cu presa. Cei care au făcut-o au spus, însă, că nu au primit informaţii clare despre întârziere, doar unii aflând că ea a fost cauzată de probleme tehnice la aeronavă. "Bine a fost una peste alta, zborul a fost OK", a spus, resemnată, o tânără întoarsă acasă.

Un alt orădean de pe zborul de Londra a spus că preţurile biletelor sunt bune, el cumpărându-şi un bilet dus-întors cu 75 de lire, şi că zborul a fost plăcut. "A fost bine. Ar fi şi mai bine dacă nu ar mai întârzia patru ore de acum înainte…", a adăugat acesta.

Şi la plecare, zborul a avut peste 180 de pasageri. "Prin deschiderea curselor de Londra, de trei ori pe săptămână (n.r. - în zilele de miercuri, vineri şi duminică), satisfacem o mare dorinţă a bihorenilor care au solicitat în diferite ocazii să începem această rută", a declarat directorul Aeroportului, Gheorghe Paşc.

Zborurile de Londra sunt sunt primele adăugate în orarul de iarnă de pe Aeroportul Oradea. Marţi, 5 septembrie, vor fi inaugurate şi zborurile de Memmingen (Germania), iar pe 30 octombrie şi cele de Dusseldorf.

Astfel că, alături de cursele de Milano (Bergamo) şi Barcelona (Girona), de la Oradea se va putea zbura spre cinci destinaţii externe. De asemenea, de la finalul lunii octombrie, Blue Air va avea şase curse pe săptămână (în fiecare zi a săptămânii, în afară de sâmbătă), iar Tarom 11 curse regulate. "Estimăm că până la finalul anului vom avea în total 200.000 de pasageri faţă de 41.000 câţi am avut în 2016", a mai spus Paşc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON